|
 |
|

Yağlı balıklar kalbi koruyor
Ton, somon ve riga gibi yağlı balıkların sağlığa bir yararı daha ortaya çıktı Kalp krizini önlemek
Harvard Tıp Fakültesi uzmanlarınca yapılan araştırmaya göre Omega3 adı verilen yağ türü, kalbin düzensiz ve tehlikeli şekilde atmasına yol açan ve kalp kriziyle sonuçlanan hastalıkları engelliyor. Önceki araştırmalarda da bu yağı içeren balıkları tüketmenin kalp hastalıkları risklerini azalttığı belirlenmişti. Dr. Alexander Leaf başkanlığındaki ekip, henüz dünyaya gelmemiş farelerin kalplerinden alınan hücreler üzerinde incelemeler yaptı.
KALBİN RİTMİNİ DÜZENLİYOR
Bu incelemede söz konusu kalp hücrelerinin kalpten alınmış olmalarına rağmen bir araya geldiği ve aynı anda ritmik şekilde atmaya başladığı görüldü. Bu şekilde "çalışmalarına" neyin yol açtığını araştıran Dr. Leaf ve ekibi, hücrelerin içeriğinde bulunan Omega3 yağlarına ulaştı. Ringa, uskumru, sardalya, ton, somon, ançüez ve alabalıkta bulunan bu yağın, sodyum ve kalsiyumun kalpte aşırı miktarda birikmesini önleyerek kalbin ritimli bir şekilde atmasını sağladığı belirlendi.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|