kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Domuz gribinde ikinci dalga

AJANSLAR
Giriş Saati : 04.05.2009 09:30
Güncelleme : 04.05.2009 23:02
Yeni Haber
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), H1N1 virüsü gerileme evresine girse bile, ikinci bir dalganın mümkün olabileceği uyarısında bulundu...
DSÖ Genel Müdürü Margaret Chan, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, H1N1 virüsünden ölüm oranları çok artmıyor gibi görünse de ikinci dalganın gelebileceğini belirtti.

Chan, ikinci dalganın olması halinde 21. yüzyılın en kötü bölgesel salgınıyla karşı karşıya kalınabileceğine dikkati çekti. Chan, ''Virüsün yok olmasını umut ediyoruz, eğer bu olmazsa geniş çaplı bölgesel bir salgına sürükleniriz'' ifadelerini kullandı.

Meksika'da 22, ABD'de bir can alan H1N1 virüsü, 20 ülkeye yayıldı.

DSÖ: "985 VAKA VAR"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 985 H1N1 virüsü vakasını doğruladı.

Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Meksika'da 590, ABD'de 226 vaka kesinleşti. Meksika'da 25, ABD'de bir kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

DSÖ'ye göre, Kanada'da 84, İspanya'da 40, İngiltere'de 15, Almanya'da 8, Yeni Zelanda'da 4, İsrail'de 3, Fransa'da 2, Salvador'da 2, Avusturya'da 1, Hollanda'da 1, İsviçre'de 1, Çin'de 1, Danimarka'da 1, Güney Kore'de 1, Kosta Rika'da 1, İrlanda'da 1, İtalya'da 1 ve Kolombiya'da 1 vaka tespit edildi.

İNGİLTERE'DE H1N1 VAKA SAYISI 18'E YÜKSELDİ

İngiltere'de H1N1 virüsü taşıdığı belirlenen hasta sayısı 18'e yükselirken, hastalığa yakalananlar arasında başkent Londra'da bir lise öğrencisinin de bulunduğunun tespit edilmesi üzerine okulda öğretime ara verildi.

Hastalığa yakalanan diğer iki kişiden birinin Teksas'dan dönen Ayrshire'lı bir İskoç, diğerinin de başkent Londra'nın Wandsworth bölgesinde yaşayan ve ABD'den yeni dönen 11 yaşındaki bir başka öğrenci olduğu bildirildi. Bu ikinci öğrencinin okulunun kapatılmasına gerek duyulmadığı belirtildi.

Kamu Sağlığını Koruma Ajansı yetkilileri, virüs taşıyan Ayrshire'lı kişiyle 30 Nisanda aynı uçakta seyahat eden yolculara da 24 saat açık olan Milli Sağlık Sisteminin (NHS) acil yardım hattını aramaları çağrısında bulundu.

İngiltere'de halen 700'ü aşkın kuşkulu vaka üzerindeki testlerin de sürdüğü belirtiliyor.

Bu arada bir açıklama yapan İngiltere Sağlık Bakanı Alan Johnson, virüsün yayılmasını sınırlamak ve virüsü taşıyanların etkili biçimde tedavi edilmelerini sağlamak için bütün imkanları seferber ettiklerini kaydetti. Johnson, yaza kadar yeni vakaların ortaya çıkmasını beklediklerini, ancak asıl büyük ikinci dalganın sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkacağını düşündüklerini söyledi.

Johnson, bir yandan sürmekte olan salgınla uğraşırken, diğer yandan da ikinci salgına hazırlandıklarını ifade etti.

FRANSA'DA VİRÜS TAŞIYANLARIN SAYISI DÖRDE ÇIKTI

Fransa Sağlık Bakanlığı, ülkede domuz gribi virüsü H1N1 taşıyanların sayısının dörde çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Roselyne Bachelot, son olarak Meksika'dan dönen iki Fransız vatandaşında daha H1N1 virüsü saptandığını ve bu kişilerin hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, virüsünün ülkede yayılmasını önlemek için tedbirler paketi açıklamıştı. Bakanlık, yakın zamanda Meksika'da bulunmuş ve çocuklarla çalışan vatandaşlarının bir haftalık izne ayrılmasını kararlaştırmıştı.

Bakanlık yine önlemler çerçevesinde, bu ülkeye giden vatandaşlarının bir yaşından küçük çocuklarının, başka çocuklarla bir araya gelmesinin engellenmesini talep etmişti.

Bu arada, Meksika'dan Fransa'ya uçuşlarda, yolcuların geçici olarak ayrı özel bir terminali kullanacağı bildirildi.

İSPANYA'DA VAKA SAYISI 54'E ÇIKTI

İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkede domuz gribi virüsü H1N1 taşıyanların sayısının 54'e çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Valencia bölgesinde 6, Endülüs bölgesinde de 4 yeni vakanın görüldüğü, böylece virüs taşıyanların sayısının 54'e ulaştığı duyuruldu.

Domuz gribi testi yapılanlardan 110 kişide virüse rastlanmadığı, yaklaşık 60 şüpheli vakada test sonuçlarının daha çıkmadığı kaydedildi.