kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ağar'a 5 milyon dolarlık hükümet devirme faturası

HABER MERKEZİ
01.05.2009
Sanıklar Ersöz ve Yıldız'ın AKP'yi devirip yerine DYP'yi getirmeyi konuştukları öne sürüldü. Bunun için Ağar'dan 5 milyon dolar danışmanlık ücreti istendiği belirtilen konuşmada, "Mutabık kalırız" deniliyor..
İkinci Ergenekon iddianamesinin 240 numaralı ek klasöründe, örgütün özel görevlisi olduğu iddia edilen İsmail Yıldız ile eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, 2003 yılında AK Parti hükümetini devirip yerine Mehmet Ağar'ın genel başkanı olduğu DYP'yi iktidar yapma planının ayrıntıları üzerinde konuştuklarına yer veriliyor. Yıldız 'Kıvanç Değirmenci', Ersöz de 'Başkan' kod ismini kullanıyor: Yıldız: AKP'den 250 milletvekilini koparacağız. Ağar'a anlattım. Biz gerilimi tırmandırırız, siz de ılımlı durursunuz. Ersöz: Gerilimi kim tırmandıracak? Yıldız: Tırmandırılabilir stratejik olarak. Ağar ılımlı mesajları vermeye devam ederse AKP'nin milletvekillerinin DYP'ye geçmesi için meşru zemin oluşur. Ersöz: Yani korkup kaçan mı olur? Yıldız: Hem korkup kaçan olur, hem DYP böyle durumda en iyi adres galiba. Ali Müfit Gürtuna'yı AKP'den mutlaka koparmamız lazım. Bazı vekillerin milli ve İslami duygularıyla bir şekilde oynayalım. DYP'ye angaje etmeye başlayalım. Bir süre sonra da AKP'nin deşifrasyon işlemi, Tayyip Bey'in perde arkası ilişkileri ortaya konulur. İkincisi, yerel yönetimlerde AKP'nin ciddi oy almasını engellemek gerekiyor. Ersöz: Davet edelim Ağar'ı, gelsin. Yıldız: Ali Müfit Bey'le görüştüm, "Ben adım attım, bir adım da Ağar atsın" diyor. Uzun lafın kısası paşam, Ağar'ı ikna edeceğiz. Aralık sonuna kadar önemli sayıda milletvekiline ulaşacağız. Birçok şey, milletvekilleriyle, işadamlarıyla, akademisyenlerle gazetecilerle görüşme benim üzerimden yürüyor paşam.

KRİZ BEKLENTİMİZ
Ersöz: Öyle bir olay patlarsa ekonomik kriz gelir. Siyasi kriz de arkasından. Yıldız: Kesin. Aralık sonuna kadar zincirleme kriz gelir diye düşünüyorum. Ersöz: AKP ile ilgili bir projeksiyon vardı, ne yaptınız onu? Yıldız: O belgeyi ele geçirirsem, projeksiyon çok anlamlı hale gelecek. Yıldız: Medya patronu K., Mesut Yılmaz ile Engin Akçakoca'nın konuşmalarını dinliyor paşam. Ersöz: Evet. Yıldız: Bize de çok hücum ediyor. Biz 25 milyon dolar istemişiz sorunun çözümüne danışmanlık için. Gazeteci C.A. "Aracılık edeyim 3 milyon dolar da bana verin" dedi. Ben "İlişkilerin zayıf" dedim.

AĞAR ELİNİ CEBİNE...
Yıldız: Cem Uzan AKP'ye alternatif olmaz. Cem'in vatan millet endişesi olmaz paşam, parasına bakar. Gariban yine Ağar paşam.
Ersöz: Ağar ne yaptı, bu para konusunu hallediyor mu? Yıldız: Çözüyor paşam. Elini cebine atıyor. Danışmanlık hizmetleri, seçim işleri gibi. 5 milyon dolar gibi bir rakam telaffuz ettim, mutabık kalırız.

M'NİN YAPTIĞI ÇALIŞMA
Ersöz: Belediye başkanı M'nin yaptırdığı çalışmada kullandığın doneler vardı. Neydi o doneler. Yıldız: Partileşme aşaması, Tayyip Bey'in tutarlı ve tutarsız davranışları. İkincisi, medyaya Tayyip Bey'le ilgili bir takım şeyleri ortaya koyalım. Cemaatlerle ve yabancılarla ilişkileri, bizim kullanabileceğimiz malzemeler. AKP'yi hükümetten indirmek, bizim 15 günümüzü alır paşam. Çünkü malzeme var. Önce yıpratıp, sonra iyice dağıtmak. Ersöz: Medya kontrolda değil mi? Yıldız: Değil paşam. Cem Uzan finansman sağlayabilir bu konuda. Yani medyadaki kanalları onun vasıtasıyla açabiliriz. Mesela istediklerimizi ilk yayınlayan K. Grubu olabilir.

BOMBALAR İŞE YARIYOR
Yıldız: HSBC'ye düzenlenen bombalı saldırılar bizim işimize yaradı.
Başkan: Hava değişiyor mu peki. Yıldız: Değişiyor paşam. AKP'ye karşı güvensizlik ortamı oluşmaya başladı. Devam ettirirlerse bu tür operasyonları AKP'nin kalabileceğini düşünmüyorum.