Urfa ve Maraş biberinin sırrını araştırdı
ANKA
Giriş Saati : 01.05.2009 09:58
Güncelleme : 01.05.2009 21:08
ABD'de 50 yıldan bu yana yayınlanmakta olan ünlü yemek ve lifestyle dergisi Gourmet'in, Mayıs 2009 sayısında, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş biberlerine 3 tam sayfa ayrıldı. ..
John Willoughby imzalı ve "Heat of the Matter' (Biberin Ateşi) başlıklı makalede, güneydoğu kentlerimizde doğal ortamda üretilen biberlerin yetiştirme öyküsü, yöre kadınları tarafından el emeğiyle işlemden geçirilmesi, eşsiz aroması ve fonda akan yaşam biçimi konu edildi. Yazar biber tutkusunu takiben Türkiye'ye gittiğini ve dünyada eşibenzeri olmayan biberlerimizin sırrını çözmeye çalıştığını anlatıyor.
Makalenin sonunda, John Willoughby, yöre halkına has kuzu güvecin tarifini verirken, Türk misafirperverliğinin üzerinde bıraktığı olumlu duyguları da aktardı.
New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nde yapılan açıklamada, yazar John Willoughby, Türkiye hayranlığıyla ve bilhassa turistik rota dışındaki kentlerimize duyduğu ilgi ile tanınıyor. Ayrıca, Gourmet gibi eğitimli, üst düzey ve seyahat eğilimi yüksek bir okuyucu profiline sahip bir dergide Türkiye ile ilgili bir makale yayımlanması" büyük önem taşıdığı belirtildi.
Yayın tarihi: 1 Mayıs 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/05/01//haber,2A248BA4AA5243A1B69C42AA7B35DED8.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.