kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bakla köftesi

22.04.2009
Kuru baklayı bol suya koyun. Günde 2-3 kez suyunu değiştirerek 2 gün suda bekletin. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi ince kıyın. Sarmısakları dövün. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi dönene kadar kavurun. Baklayı geniş bir kaba alıp, susam hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyip, harmanlayın. Karışımı blenderden geçirip bir kaba alın ve iyice yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra karışımdan 4 cm. boyunda köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayın. Oda sıcaklığında 20 dakika bekletip, sıvıyağda kızartın.

Malzemeler
* 2 su bardağı kuru bakla
* 6 dal taze soğan
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet kişniş
* 3 diş sarmısak
* 3 çorba kaşığı susam
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı karbonat, tuz

* * *
Meyveli hamur
Un, yumurta sarısı, tozşeker, tereyağı ve tuzu bir kaba alıp, elinizle hızlı bir şekilde yoğurun. En son suyu ekleyip, hamuru hemen toparlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletip, unlanmış tezgahta açın. Pasta tabağı büyüklüğünde kesin. Muz ve çilekleri ince dilimleyip, hamurların ortalarına koyun. Hamurların kenarlarını ortası biraz açık kalacak şekilde toplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 1.5 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 3/4 su bardağı tozşeker
* 125 gr.margarin
* 5 çorba kaşığı soğuk su, tuz
İçi için:
* Muz ve çilek

* * *
Ali nazikli pilav
İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip, pişirin. Patlıcanları közleyin. İçini çıkarıp bir kaba alın. Üzerine sarmısak, limon suyu ve sıvıyağı katıp, ezerek karıştırın. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını havuz gibi açın. İçine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine sarmısaklı yoğurt, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun. Kırmızıbiberi margarinde kızdırıp üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet bostan patlıcanı
* 3 diş sarmısak
* 2 adet limonun suyu
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 200 gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı margarin
Pilav için:
* 1 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz