Zeytinyağlı bakla
EBRU ŞALLI TAN
17.04.2009
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi 35 dakika
Baklayı ayıklayın. Limonlu suda bekletin. Tencereye yağı koyup soğanları ince ince doğrayıp, hafifçe kavurun. Baklayı koyup, biraz sıcak su ilave edin. Tuz ve sekeri de koyup orta ateşte pişirin. Yumuşamaya yakın ince ince dereotunu kıyıp baklanın üzerine serpin ve kısık ateşte biraz daha pişirin. Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz. Yoğurtla yemenizi öneririm.
Malzemeler
* 1 kilo taze bakla
* 1 iri soğan
* Yarım demet dereotu
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı şeker
* * *
Bezelyeli pilav
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Tencereye yağı koyun, pirinci hafif kavurun ve sıcak suyunu ilave edin. Bezelyeyi önceden haşlayın. Pirinç suyunu çekmeden tuzu ilave edin. Suyu çekmesine yakın haşlanmış bezelyeyi de koyup ocağın altını iyice kısın. Pilavınız pişince üzerine taze karabiber serpin. Ayrıca ince kıyılmış dereotu da bu pilava yakışır.
Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* 1.5 su bardağı sıcak su
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* Taze karabiber
* * *
Patatesli poğaça
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Önce bütün sıvıları karıştırın, yumurtanın akını da koyun. Sarısını ayırıp üzerine sürmek için tutun. En son un ve kabartma tozunu katarak iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamındaki hamuru yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Patatesleri haşlayın. Onları ezdikten sonra içine biraz tuz ve kaşar peyniri rendesini katıp karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyin. Hamuru küçük limon büyüklüğünde koparıp, elinizle şekil verin. İçine patatesli malzemeyi koyup, yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin. 170 derece ısınmış fırında, 40 dakika pişirin.
Malzemeler
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı ılık su
* 1 Yumurta
* Tuz 4 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
İçi için:
* 4 adet patates
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yayın tarihi: 18 Nisan 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/18/gny/haber,58582B5016644722A1D88AF74F848C85.html
Tüm hakları saklıdır.