kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Gebelik mönüsünde bol yeşile yer açın!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
06.04.2009
Hamilelikte, besin ihtiyacı artar. Muayeneler, kan tahlilleri ve vücut analiz sonuçlarına göre kişinin beslenme detayları belirlenmelidir. Vücuttaki eksiklikleri şu gıdalarla tamamlayabilirsiniz...
* Protein için: Zengin süt ve süt ürünleri, yağsız et, tavuk, balık ve yumurta.

* A vitamini için: Zengin peynir, yumurta, havuç, portakal, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kayısı.

BOL BOL SEBZE TÜKETİN
* B12 vitamini için: Zengin et, karaciğer, kuru baklagiller ve yağlı tohumlar (fındık, fıstık, ceviz benzeri).

* Folik asit için: Zengin yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, bakla ve karnabahar.

* C vitamini için: Zengin taze sebze ve meyveler, maydanoz, domates, turunçgiller, kuşburnu ve kivi.

* Omega-3 için: Zengin yağlı balıklar (somon, palamut, sardalya...), yağlı tohumlar (fındık, fıstık, ceviz...), semiz otu ve keten tohumu.