kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yaban mersini çok faydalı

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
10.04.2009
Çok yaygın tüketilmeyen bir meyve olan yaban mersini, kanser ve kalp hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltıyor. Parlak kırmızı rengi ise içeriğindeki kanserle savaşan flanovoid'lerin kanıtı oluyor.

Kuru ya da taze yiyin
* Yaban mersini; HDL yani iyi kolesterol seviyenizi artırır ve aynı zamanda kalbinizi tehdit eden iltihaplanmayı da azaltır. Bu nedenle yaban mersinini yılın her döneminde bol bol tüketebilirbiniz.
* Kuru yaban mersinlerini yulaf ezmesiyle karıştırıp lezzetli bir kahvaltı elde edebilirsiniz. Tazelerini de salataların üzerine koyup yiyebilirsiniz. Aynı zamanda bu sevimli kırmızı meyvenin suyunu da içebilirsiniz.