kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
10.04.2009
Zeytinyağlı enginar
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 25 dakika
Enginarları temizlenmiş alın. Limonlu suda bekletin. Tencereye soğanları doğrayıp, hafif kavurun. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın, hafif kavurun. Enginarları da tencereye dizdikten sonra biraz sıcak su ekleyip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve şekerini de pişme esnasında koyabilirsiniz. Enginar son derece lezzetli, aynı zamanda besin değeri çok yüksek bir vitamin deposudur.

Malzemeler
* 6 enginar
* Tuz
* 2 orta boy patatesn 1 orta boy soğann 1 orta boy havuç
* 3 yemek kaşığı zeytinyağın 1 küp şeker

* * *
Tarçınlı pilav
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 25 dakika
Tencereye zeytinyağını koyun, pirinci hafif kavurun. Suyu ilave edip, tarçın, tuz ve şekerini de koyup kısık ateşte pişirin. Demlendirip, dinlendirin ve taze karabiberle tatlandırarak servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* Tuz
* 1.5 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağın 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 küp şeker
* Taze karabiber

* * *
Vanilyalı kek
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: n0 dakika
Yumurta ve şekeri bir paket vanilya ile iyice çırpın. Sütü ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu kabartma tozuyla karıştırıp sıvı malzemeye ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Son olarak kalan vanilyayı da koyup krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Yağlanmış fırın kabınıza kek karışımını dökün. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık n0 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.

Malzemeler
* 2 su bardağı un
* Yarım su bardağı toz şeker
* 3 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri