Sağlıklı yemekler
EBRU ŞALLI TAN
03.04.2009
Buğdaylı mercimek çorbası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Buğdayı bir gece önceden ıslatın ve sabah küçük bir tencerede haşlayın. Tencereye yağı koyup soğanı küçük küçük doğrayıp hafif kavurun. Arkasından mercimeği de koyun. Yine küp küp doğradığınız patatesleri de içine ilave edin. Üstüne de sıcak suyu koyun. Kaynayınca haşlanmış olan buğdayı da çorbaya katarak kısık ateşte biraz daha pişirin. Sıcak servis yapın, üzerıne kuru nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 çay bardağı buğday
* 1 küçük boy soğan
* 1 küçük patates
* 1 yemek kaşığı zeytinyagı
* Tuz
* 6 bardak sıcak su
* 1 kaşık nane
Mantarlı börek
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 40 dakika
Tencereye iki kaşık yağ koyun. Soğanı ve iyice yıkadığınız mantarları ince ince doğrayıp kavurun. Domatesi de küçük küçük doğrayıp, domates püresiyle ilave edin. Biraz tuz koyarak pişirin. Mantar su bırakır, su ilave etmeyin. İsterseniz karabiber koyabilirsiniz. Mantar kavurmasını biraz soğutun, normal börek yapar gibi, sütle ıslattığınız ve tepsiye yaydığınız yufkanın içine koyup yufkayı katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede n0 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 3 yufka
* 500 gr. mantar
* 1 orta boy soğan
* 1 domates
* 1 yemek kaşığı domates püresi
* 1 bardak süt
* 2 yemek kaşığı zeytinyağın 1 yumurta sarısı
Elmalı milföy
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 20 dakika
Elmaları rendeleyin, tencereye alın. Kısık ateşte esmer şekeri de ilave edip pişirin. Sonra içine tarçın ve cevizi koyup karıştırın. Sonra kenarda bekletin. Milföyleri oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra onları tek tek alıp kenarlarını küçük küçük şeritler halinde kesin. İçine elmalı karışımı doldurun. Sonra kenarları sepet yapar gibi kapatın ve tepsiye alın. Milföylerinizi 175 derece ısınmış fırında, 20 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
* 6 yağsız milföy
* 4 golden elma
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
* 1 yemek kaşığı tarçın
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı esmer şeker
Yayın tarihi: 5 Nisan 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/05/gny/haber,70130D9970D448A897AFA569A5DE2A36.html
Tüm hakları saklıdır.