kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
30.01.2009
Merhaba sevgili okurlar, hepinize mutlu ve neşeli bir pazar diliyorum. Bugün sizlere pratik ve besin değeri çok yüksek bir mönü hazırladım. Soya etli fasulye yemeği, kırmızı et sevmeyenler için sağlıklı bir protein kaynağı. Yanına da zeytinyağlı kolay pilav çok yakışacak. Gazozlu kek ise kendinizi şımartmanızı sağlayacak... Hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın, afiyet olsun.

Soya etli taze fasulye
Soğanı ince ince doğrayıp, tencerede yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Sonra doğranmış domatesleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Soya etlerini içine atın ve biraz da sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Etler biraz yumuşayınca ayıkladığınız taze fasulyeleri ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave edin. Tuzunu döküp, kısık ateşte pişirin.

Malzemeler
* 1 su bardağı kuşbaşı soya etil 2 domates
* 1 iri soğan
* 1 kg taze fasulye
* 1 iri patates
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* * *
Zeytinyağlı kolay pilav
Tencereye yağı koyun ve hafifçe yıkadığınız pirinçleri suda bekletmeden direkt olarak tencereye aktarın. Biraz kavurduktan hemen sonra sıcak suyunu ilave edip, önce yüksek, sonra kısık ateşte pişirin. Tuzu, suyu ilave ederken koyabilirsiniz. Taze karabiberi servis sırasında serpin. Pilavınızı biraz demlendirdikten sonra servis yapın.

Malzemeler
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 3 su bardağı su (İsterseniz1 su bardağını tavuk suyuolarak kullanabilirsiniz.)l Tuz
* Taze karabiber

* * *
Gazozlu kek
Şeker, vanilya ve yumurtayı iyice çırpın. Sonra gazozu ilave edip, çırpmaya devam edin. Yağı da ekledikten sonra unu ve kabartma tozunu da katıp karıştırın. İyice karışması için mikser kullanabilirsiniz. Portakal ve limon kabuğu rendelerini de hamura kattıktan sonra tekrar çırpın ve hafif yağlanmış kek kalıbına koyun. 150 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Yavaş yavaş pişen keklerin her zaman daha güzel kabardığını unutmayın. Afiyet olsun.

Malzemeler
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı sade gazoz
* 3 yumurta
* Vanilya
* Kabartma tozu
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 portakal kabuğu rendesi
Haberin fotoğrafları