Mimarisinin yanı sıra, Beypazarı'nın simgesi haline gelen lezzetleri de var. Bunlardan biri kurusu. Un, süt ve tereyağından yapılan Beypazarı kurusunun en önemli özelliği, bir yıl boyunca muhafaza edilebilmesi. Bunun yanı sıra sokaklarında havuç suyu satanlar da dikkatinizi çekecektir. Türkiye'nin havuç ihtiyacının yüzde 60'ı Beypazarı'ndan sağlanıyor. Beypazarı sodası da havucu kadar ünlü. 1957'de açılan işletmenin ürettiği Beypazarı Sodaları, ülke çapında satılıyor.
Yayın tarihi: 30 Ocak 2009, Cuma Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/30/cm/haber,B5D243412F6F4792A778429FDB604E4E.html Tüm hakları saklıdır.