6 Aralık'ta hizmet vermeye başlayan Brooklyn Pizza, 12 yıl boyunca New York'ta yaşamış bir Türk tarafından açılmış. Mayalanma tekniği farklı olan bu pizzalar normalde 250-280 derecede tepsi üzerinde pişirilenlerden farklı olarak 430 derecede taş üzerinde pişiriliyor. Sonuç olarak ortaya altı kıtır, ince ve lezzetli pizzalar çıkıyor. Bu pizzacının bir diğer özelliği ise pizzalarının boyutu. Büyük boy pizzaların çapı genelde 35 cm iken Brooklyn Pizza'daki büyük boy pizzaların çapı 45 cm. Gayrettepe'deki mekânın gözdesi Brooklyn Spesiyal özel bir sosla hazırlanmış, taze mozarella peynirli, patlıcanlı, domatesli ve fesleğenli bir pizza. Dikdörtgen şeklindeki Sicilya Stili Köşeli Pizza ise özel domates sosu ve parmesan peyniriyle hazırlanıyor. Calzone adı verilen kapalı pizzalar da seçtiğiniz malzemelere göre hazırlanıyor. Öğlen yemeğini çabuk bitirmek isteyenler için her gün çıkan dilim pizzalar da var. Mekânda ricotta ve mozarella peynirleriyle sossuz hazırlanan beyaz pizza, sebzeli, sucuklu pizza dışında her gün farklı olan günün pizzası da bulunuyor. "Diyetteyim pizza yiyemem," diye üzülmeyin. Brooklyn Diyet adı verdikleri pizzanın çok ince olan hamuru fırına giriyor, sonra da üzerine yağsız taze mozarella, roka, domates, fesleğen ve zeytinyağı serpiştiriliyor. Yani altı pizza, üstü salata gibi hem lezzetli hem de nispeten daha az kalorili bir yemek çıkıyor ortaya. Öyle çok diyet yemeği gibi olmasa da kendinizi psikolojik olarak iyi hissedeceğiniz kesin! Tel: (0212) 288 02 08
Haberin fotoğrafları
Yayın tarihi: 30 Ocak 2009, Cuma Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/30/cm/haber,0549224BD1104E38A873A08BDCC9B0E0.html Tüm hakları saklıdır.