kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Portakaldaki C vitamini, bel bölgeleri kalınlaşmaya müsait olanlara ilaç gibi gelir.

Elma vücutlulara daha çok portakal

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
26.12.2008
Eğer vücut tipiniz bir elmayı andırıyorsa, daha fazla portakal yemeniz gerekiyor demektir! Ayrıca portakalın yanı sıra; dolmalık biber, tatlı patates, brokoli ve C vitamini açısından yüksek gıdalarla beslenmelisiniz. Yağ birikimi bel bölgesinde olan 'elma tipliler'; obezite, kalp hastalıkları ve diyabet riski açısından; yağ birikimi kalça ve üst bacaklarda olan 'armut tipli'lere göre daha çok risk altındadır.

OKSİTLENME ARTIYOR
Elma vücutlu kişileri tehdit eden sağlık sorunlarının sebebi; vücutlarının C vitamini stoğunu tüketmesi ve bu nedenle hastalıklara karşı hücresel zarara karşı savaşamamasıdır. Bel bölgeniz ne kadar kalınsa, vücuttaki oksitlenme o kadar artar. Bu yüzden kullanacağınız C vitamini oranı da çoğalır. Bu zararı azaltmanın en basit çözümü; C vitamini açısından zengin gıdalar tüketmenizdir. Cips yerine kırmızı dolmalık biber yemenizi öneririz. Bu sayede hem lezzetli, hem de bel bölgenizin ince kalmasını sağlayan gıdalarla beslenirsiniz.