kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Hamas'la ateşkes mümkün değil"

Giriş Saati : 30.12.2008 11:15
Güncelleme : 30.12.2008 22:53
Yeni Haber
İsrail İçişleri Bakanı Meir Şetrit, Gazze'den yönelen roket tehdidi bertaraf edilmeden Hamas ile ateşkesin mümkün olmadığını söyledi.

Şetrit, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Ateşkese yer yok" derken, İsrail hükümetinin güneydeki roket tehdidini ortadan kaldırmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Bu nedenle İsrail ordusunun operasyonunun durmaması gerektiğini savunan Şetrit, Gazze'de Hamas ile mücadelenin haftalar sürebileceği mesajını verdi ve "Operasyonun amacı budur ve yerine getirilmelidir" diye konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai de ordunun haftalar alabilecek bir savaşa göre hazırlandığını kaydetti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Savunma Bakanı Ehud Barak, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin de aralarında bulunduğu bazı üst düzey yetkililerle yaptığı toplantıda, ateşkes ihtimalini ağza almaktan kaçınmalarını istedi.

Olmert, "Artık bir çıkış stratejisinden söz etmiyoruz, Gazze harekatının hedeflerinin gerçekleştirilmesine çalışıyoruz" dedi ve (Gazze'den) saldırıların devam ettiği müddetçe, İsrail operasyonunun genişleyeceğini vurguladı.

Toplantıda, Hamas'ın, İslam Konferansı Teşkilatının başkanlığını yapan Senegal'den ateşkesi sağlamasını istediği yönündeki bilgiler de değerlendirildi.

Ancak İsrailli yetkililer, şimdiki durumda böyle bir ateşkes ihtimalinin kabul edilmemesi üzerinde görüş birliğine vardılar.

GAZZE ÇEVRESİNDEKİ OKULLAR KAPALI

Öte yandan, dün gece İsrail tarafına yapılan roket saldırılarının ardından, Gazze çevresinde, 30 kilometrelik alan içerisindeki tüm İsrail yerleşimlerinde okulların bugün tatil edilmesi kararı alındı.

Tatil uygulaması, Gazze'nin hemen yakınındaki liman kenti, 120 bini aşkın nüfuslu Aşkelon, yaklaşık 30 kilometre mesafedeki 190 bine yakın nüfuslu Aşdod ile Necef'teki Rahat ve diğer küçük kentleri de kapsıyor.

Seferberlik Komutanlığı, Gazze ve çevresindeki yerleşimlerde yaşayanların sığınaklarda, korunmalı odalarında kalmalarını veya bunların yakınlarında bulunmalarını istedi.

"İSRAİL HÜKÜMETİMİZİ YIKAMAYACAK"

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Hamas rejimini yıkamayacağını bildirdi.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail saldırılarının kendilerini etkilemediğini, saldırıların sadece kendilerini daha da kararlı yapacağını söyledi. Berhum, "İşgal, Hamas ve hükümetini devirmeyi başaramayacak" dedi. Hamas sözcüsü, İsrail'in 4 günde 360'tan fazla Filistinlinin ölümü, yüzlercesinin de yaralanmasına yol açan saldırılarını da "soykırım" olarak nitelendirdi.

Birleşmiş Milletler, ölenlerden en az 62'sinin kadın ve çocuk olduğunu bildirdi. Berhum, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların Hamas'a son vereceğini düşünenlerin Lübnan'da 33 gün süren savaşa bakmalarını, İsrail'in o savaşta Lübnan'daki herşeyi harap ettiğini fakat Lübnan direnişini sona erdirmeyi başaramadığını ifade etti. Hizbullah'ın savaştan daha kuvvet ve daha popülerite kazanarak çıktığını belirten sözcü, "diz çökecek tarafın İsrail olacağını" kaydetti.