kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Steven Chu

Obama Nobelli Enerji Bakanı seçti

11.12.2008
ABD'de kabinesini oluşturan Barack Obama, Enerji Bakanlığı için 'yenilenebilir enerji' ve 'çevre' üzerine çalışmalar yapan Nobel ödüllü fizikçi Chu'yu seçti..
20 Ocak'ta görevine başlayacak olan ABD'nin seçilmiş başkanı Barack Obama kabinesine son şeklini veriyor. Dışişleri Bakanlığı için Hillary Clinton'ı seçen ve Savunma Bakanlığı için Robert Gates'in görevde kalmasını isteyen siyahi başkan kampanyasında vaat ettiği değişimi Enerji Bakanlığı'nda gerçekleştiriyor. Obama, Nobel ödülü sahibi fizikçi Steven Chu'yu Enerji Bakanlığı'na atamaya hazırlanıyor.

NÜKLEER ŞEMSİYE
Standford Üniversitesi Fizik Bölümü'nün bir önceki dekanı Chu enerji üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Obama'nın bu atamayla küresel ısınmayla mücadele ve yenilenebilir enerji konularına ağırlık vereceğini gösterdiği ifade ediliyor. Öte yandan Obama'nın İran tehlikesine karşı İsrail'e nükleer şemsiye önereceği belirtildi. İsrail gazetesi Haaretz "Obama, İsrail'e yönelik bir saldırı halinde İran'ın yıkıcı nükleer silahlarla vurulacağını ilan edecek. Ardından da İsrail'e kurulacak yeni ve gelişmiş bir füze savunma sistemiyle nükleer şemsiye projesi desteklenecek" diye yazdı. İsrail basını adımın nükleer silah sahibi İran gerçeğini kabullenmek anlamına geleceğini yazarken İsrail hükümeti sessiz.

'HÜSEYİN' DİYECEK
ABD'nin 44'üncü Başkanı olarak 20 Ocak'ta yemin içecek Barack Obama, törende göbek adı olan Hüseyin'i de anacak. Açıklama bizzat Obama tarafından yapıldı. Los Angeles Times gazetesine konuşan yeni Başkan, "Bence bu bir gelenek. Ben de bunu izleyeceğim" dedi. Üç isimli eski başkanların yemin sırasında göbek isimlerini de söylediklerini hatırlattı.