kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Operatörler taşımak için yarışıyor Türkler 'O ne' diyor

08.11.2008
Cep telefonunu elinden düşürmeyen Türklerin birçoğu numara taşımadan habersiz. Araştırmaya göre 3 kullanıcıdan sadece biri taşımadan haberi var..
Cep telefonu kullanmayı yeni gelen modelleri dikkatle izleyen Türkler, yarın başlayacak numara taşıma konusundan haberdar değil. Yapılan araştırmalar numara taşımanın ne olduğunu bilenlerin oranının yüzde 33'de kaldığını söylüyor. Ericsson Consumer Lab'ın araştırmasına göre numara taşımadan her 3 kişiden sadece biri haberdar. Bunlar içinde operatörünü değişmeyi düşünenlerin oranı ise yüzde 11 civarında. Araştırmanın sonuçlarını açıklayan Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, numara taşımada ana etkenin operatörlerin kullanıcılara sunacakları ücret tarifesinin olacağını düşünüyor.

6 SMS GÖNDERİYOR
Araştırma Türklerin telefon kullanımı konusundaki tutkusunu ise şöyle özetliyor. Türkiye'de her 100 kişiden 97'si günde en az 1 kere cep telefonu ile konuşuyor. Kullanıcıların yüzde 63'ü günde en az bir kısa mesaj (SMS) gönderiyor ve günde ortalama 6 SMS iletiyor. Her 100 kişiden 27'sinin ikinci bir SIM kartı var. Kulabaş, üçüncü SIM kartı olan hatta aynı SIM kartın iki numarasını bile kullananlar olduğuna dikkat çekiyor. Araştırmaya göre Türkiye, araştırmaya dahil olan 25 ülke arasında, teknolojiye yoğun ilgi duyan 8 ülkeden biri. Ancak bu 8 ülke arasında yer alan Türkiye, Hindistan, Güney Afrika, Mısır ve Brezilya ile birlikte, teknolojiyi iyi bir şekilde kullanmak konusunda düşük seviyede yer alıyor. Telefon, radyo, televizyon yerine interneti kullanan ve "süper uzman olarak nitelendirilen kesimin yüzde 71'i erkek. Yarısına yakını 15-24 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor.