Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Artemis Karaali, Türkiye'de internetten yayılan asparagas haberlere inanış konusunda tam bir eşitlik yaşandığını, fakir-zengin, eğitimlieğitimsiz hemen herkesin asparagas haberlere hemen inanabildiğini söylüyor: "Tüketicinin bu denli kirlenmiş bilgiyle boğulduğu bir ortamda, eğitimli kişilerin dahi doğru bilgiyle yanlış bilgiyi birbirinden ayırt etmesi oldukça zor. En fazla katkı maddeleri konusunda bilgi kirliliği mevcut. Katkı maddelerini, yararları risklerinden çok daha yüksek olduğu için kullanırız. Örneğin antimikrobiyal vasıflı katkı maddelerinin, insan sağlığı üzerinde bazı riskleri olduğunu biliyoruz. Ancak antimikrobiyalleri kullanmazsanız, gıda içerisinde patojen olarak adlandırılan hastalık etmeni bakteriler gelişir ve yaygın gıda zehirlenmelerine yol açar. Öte yandan, bitkisel gıda hammaddelerini tarlada ya da ağaçta yetiştirirken, hiç tarımsal ilaç kullanmazsanız, bu kez de bu mahsullere küfler, bakteriler, böcekler musallat olur. Bunların toksinleri daha ciddi sağlık riskleri taşır. Yakın bir geçmişte internette 'sitrik asit' üzerinde asılsız haberler yayıldı. Özellikle meyve suları üretiminde yaygın kullanılan ve kodu E330 olan bu maddenin kanser yapıcı olduğu iddia edildi. Sitrik asit insan vücudundaki biyokimyasal süreçlerde bile üretilen doğal bir madde, bir diğer deyişle vücudumuzda zaten her zaman mevcut; portakal, limon, mandalinada da doğal olarak var."
Yayın tarihi: 25 Ekim 2008, Cumartesi Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/25/ct/haber,2092CCD96A07426388F4453927381048.html Tüm hakları saklıdır.