kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Berluti, sadece erkekler için ayakkabı üretiyor.

Ruhu olan erkek ayakkabıları

17.10.2008
Picasso'dan Andy Warhol'a kadar birçok ünlü ismin tercih ettiği ünlü bir erkek ayakkabı markası, İstanbul'daki ilk mağazasını Akaretler'de açtı..
Sadece kadınların ayakkabı tutkunu olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Özel yapım ayakkabı markası Berluti, ayakkabı tutkunu erkeklerin vazgeçemediği markalardan. Markanın tasarımcısı Olga Berluti, sorularımızı yanıtladı.

- Markanız dünyadaki en popüler ayakkabı markalarından biri olarak biliniyor. Sizce bunun sebebi nedir?
- Aslında bunun en önemli nedeni, müşterilerimizin ayakkabılarımız hakkında çok konuşuyor olması. Bana kalırsa en önemli pazarlama yöntemi de bu. Ayakkbılarımız rahat olduğu kadar şık da.

- Berluti ayakkabılarını nasıl anlatırsınız?
- Bazı modellerimiz jenerasyonlar öncesinden bu günlere geldi. Aristokrat çizgisi, kombinasyonlar, işçilikteki özen Berluti'nin şık ruhunu yansıtıyor. Erkekler lüks peşinde giderken, beraberinde özgünlük arıyorlar.

- Bir röportajınızda Berluti ayakkabılarının ruhu olduğunu söylüyorsunuz. Ruhu olan ayakkabı nasıl oluyor, anlatır mısınız?
- Ayakkabı yapımındaki ruh, mistik dünyadaki ruh ve yaşamın ana faktörü olan ruh... El yapımı olan ayakkabılarımız, derisi kullanılan hayvanın ruhunun ta kendisi. Yapan ustanın ruhu da buna ekleniyor ve sahip olan kişi ayakkabıya kendi ruhunu da katıyor.

- Size ilham veren müşterileriniz oluyor mu?
- Her müşteriden bir şey öğreniyoruz. Picasso'nun sandalet almak için geldiği günü hatırlıyorum. Bir ayakkabıyı eline alıp saatlerce tek kelime etmeden incelemişti. Ve model, en çok satan Berluti klasiğidir. Picasso'nun tek bir bakışla fark ettiği gibi, Andy Warhol'un yaratıcılığındaki gücü benim bugün bu işteki yaratıcı gücümü ya da teknik problemlerle baş edebilmemi ortaya çıkarttı.