kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Bayrama özel tarifler

29.09.2008
Etli mercimek çorbası
Eti suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte pişirin. Su ile birlikte tencereye alıp, orta ateşte kaynatın. Mercimeği ayıklayıp, yıkayın ve tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuzu katın. Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayıp, tenceredeki karışıma ilave edin. Dörde bölünmüş soğanı ve karabiberi ekleyin. İyice pişirin. Eti ayırıp, kalan karışımı blendırdan geçirin. Bir kenara ayırdığınız kuşbaşı eti, çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın. Maydanoz ve pulbiberle süsleyip, sıcak servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 100 gram yağsız kuşbaşı dana eti
* 1 çay bardağı kırmızı mercimek
* 1'er adet patates ve havuç
* 1 adet soğan
* 5-6 su bardağı su
* Tuz, karabiber

* * *
Bayram bonbonu
Cevizleri robottan geçirin. Kalan malzemeyi ilave edin. Rondo yardımıyla iyice hamur haline getirin. Hamurdan küçük toplar yapın. Üstünü pudra şekeri ile süsleyin. Bu tarifi fındık ya da fıstık ile de rahatça hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler 30-40 Adet
* 500 gram ceviz
* 2 su bardağı pudra şekeri
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 adet ezilmiş karanfil
* 1 adet yumurtanın akı
* Süslemek için pudraşekeri

* * *
İrmikli patatesli poğaça

Öncelikle hamur için bir kapta irmik, yoğurt, tereyağı, 1 adet yumurta ve yumurtanın akı, kabartma tozu, limon suyu, karbonat, bir tutam tuz ve unu, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. İç malzeme için haşlanmış patatesleri ezin. Rendelenmiş soğan, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip, karıştırın. Hamuru avucunuzun içinde inceltin ve ortasına patatesli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü çırpın. Poğaçaların üstünü önce sütlü karışıma daha sonra irmiğe bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
Hamuru İçin:
*
2 çay bardağı irmik
* 3-4 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1 adet yumurtanın akı
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı karbonat
* Aldığı kadar un, tuz

İçi için:
* 3-4 adet haşlanmış patates
* 1 adet soğan
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 7-8 dal dereotu
* Tuz, karabiber, kimyon

Üzeri için:
* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım çay bardağı süt
* 3 çorba kaşığı irmik
Haberin fotoğrafları