Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler
Pastırmalı pide
Hamur için yoğurma kabında maya, tozşeker ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile birlikte karıştırıp, 15 dakika dinlendirin. Üzerine azar azar un ve sütü ekleyin. Parmaklarınızın ucuyla tüm malzemeyi çırpıp, ara sıra ılık su ve un eklemeye devam ederek, çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp, bir bez örtün ve 35-40 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı unlanmış zeminde tekrar yoğurun (fazla un serpmeyin, hamur yumuşak olmalı). Hamurları tekrar dinlendirin ve kayık şekli verin, uçlarını birleştirip büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutun. İçlerine pastırma ve kaşar peynirini paylaştırın. Her bir pidenin üzerine birer adet yumurta kırın. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
Hamur için:
* 42 gr. yaş maya
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1.5 tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar ılık su
* 1 çay bardağı süt
* 1 kilo un
İçi için:
* 250 gram dilimlenmiş pastırma
* 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 7-8 adet yumurta
Üzerine:
* 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Sarmısak soslu salata
Sos malzemesinin tümünü bir kaba alıp iyice çırpın. Kıvırcığı yapraklarına ayırın. Sirkeli suda yarım saat dinlendirip, iyice yıkayın ve irice doğrayın. Domates ve salatalığın kabuğunu soyup irice doğrayın. Kıvırcık, domates ve salatalığı salata kasesine alın. Üzerine sarmısak sos gezdirip, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 adet kıvırcık
* 2-3 çorba kaşığı sirke
* 2 adet domates
* 2 adet salatalık
Sos için:
* 1 diş dövülmüş sarmısak
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 adet limonun suyu
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
* 1 tatlı kaşığı sirke
* Karabiber, tuz
Peynir soslu makarna
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Sos için tereyağını eritin ve üzerine peyniri ilave edin. Ezerek birkaç dakika pişirin. Üzerine salçaları ve karabiberi ekleyin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Makarnayı servis tabağına alın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip, peynir sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket fettuccine
* Yeteri kadar su
* Tuz
Peynirli sos için:
* 3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
* 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
* 2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı biber salçası
Süslemek için:
* 1-2 dal fesleğen
Yayın tarihi: 26 Eylül 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/26/gny/haber,9DF0297C26BE4A85836C0E12B7D446D9.html
Tüm hakları saklıdır.