kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

22.09.2008
Yufkalı Kadayıf Böreği
Süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Ayrı bir yerde peynir ve kıyılmış maydanozu harlanmayıp, 3 parçaya ayırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Margarin ve sıvıyağı karıştırıp, bu karışımdan fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün. Yufkanın bir kenarını 10 cm içe doğru katlayın. Aynı şekilde karşı kenarı da katlayın. Kadayıfı üç parçaya ayırın. Bir parça kadayıfı yufkanın üzerine yayın. Üzerine, peynirli maydanozlu karışımın bir parçasını serpiştirin. 4 adet sosisi yan yana dizin. Rulo şeklinde sarıp, 4 cm kalınlığında kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Küçük ruloları fırın tepsisine dizin. Sütlü harcı üzerine gezdirip, 1-2 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin.

Malzemeler 39 Adet
* 500 gram tel kadayıf
* 3 adet yufka
* 2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 250 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri
* Yarım demet maydanoz
* 12 adet sosis
Yufkaları ıslatmak için:
*
Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yarım çay bardağı eritilmiş margarin

* * *
Ispanak Püresi
Ispanak yapraklarını iyice yıkayın ve ince kıyın. Unla margarini kavurun. Ispanağı içine atın. İyice karışmasını sağlayın. 1 çay bardağı sıcak suyla, bir-iki taşım kaynatın. Süt ve tuz ilave edin. İyice suyunu çekince altını kapatın ve rendelenmiş gravyer peyniri ekleyin. Bu tarife dilerseniz 1 çorba kaşığı krema ve yarım çay kaşığı muskat da ilave edebilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik

* 1 kilo ayıklanmış ıspanak yaprağı
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı un
* Yarım litre süt
* 150 gram gravyer peyniri
* 1 tatlı kaşığı tuz

* * *
Frambuaz Reçelli Sakızlı Muhallebi
Bir tencereye aldığınız süt, damla sakızı ve tozşekeri tahta bir kaşıkla kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan karışıma suda açılmış nişastayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Diğer tarafta buzlu suyun içinde 15 dakika beklettiğiniz jelatinleri silkeleyerek içine katın. Ocağın altını kapatıp mikserle 5 dakika çırpın. File antepfıstığını ekleyip karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini hafif ıslatıp muhallebiyi boşaltın. Bir spatula ile üzerini düzeltin ve ılınmaya bırakın. Buzdolabında 5-6 saat beklettikten sonra dilimleyip frambuaz reçeliyle birlikte servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1 kase frambuaz reçeli
* 1 kilo süt
* 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı nişasta
* 3-4 çorba kaşığı su
* 4 yaprak jelatin
* 1 su bardağı file antepfıstığı
Haberin fotoğrafları