kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2009'da bölgesel kalkınma ve e-dönüşüme öncelik verilecek

16.09.2008
Başbakan Yardımcısı Ekren, yatırımlarda başta GAP olmak üzere bölgesel ekonomik kalkınma projelerine öncelik verileceğini, eğitim, sağlık, e-devlet alanlarına yoğunlaşılacağını bildirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
2009'da bölgesel kalkınma ve e-dönüşüme öncelik verilecek
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında toplanan Yüksek Planlama Kurulu (YPK), bakanlıkların 2009 yılı bütçe önerilerini masaya yatırdı. Yaklaşık 7,5 saat süren toplantıya, bakanlar ve ilgili bürokratlar katıldı. Toplantıda, Türkiye'de kamu yatırım stratejisi ve 2009 yılı kamu yatırım büyüklükleri konusunda genel bilgi verildiği kaydedildi. Bakan Ekren yaptığı açıklamada, kamu yatırımlarında GAP başta olmak üzere bölgesel ekonomik kalkınma ve gelişme projelerine öncelik verileceğini belirterek, "Eğitim, sağlık, teknolojik araştırma, e-devlet alanlarına yoğunlaşılacak. Enerji ve ulaştırma sektörlerinin yatırım payları 2010'a kadar düzeyini koruyacak" dedi. Bakan Ekren, 2009-2011 döneminde uygulanacak kamu yatırım politikaları ve öncelikleri şöyle sıraladı:

* Yatırımların finansmanında kamu- özel sektör işbirliği yöntemlerinden azami ölçüde yararlanılacak. Yerel nitelikli olanlar mümkün olduğunca yerel yönetimlerce gerçekleştirilecek.

* Yatırımlar bölgesel kalkınmanın sağlanmasında ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasında etkili bir araç olarak kullanılacak. Eğitim, sağlık, teknoloji gibi araştırma ve e-devlet alanlarında giderek yoğunlaştırılacak.

* Enerji ve ulaştırma yatırım payları 2010 yılına kadar düzeylerini koruyacak, bu tarihten sonra da benzer trend devam edecek.

* Güneydoğu Anadolu Projesi başta olmak üzere Doğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Projeleri gibi bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme projelerine öncelik verilecek.

* AB'ye uyum sürecine hizmet eden projelere, e-Dönüşüm Türkiye Projesi ve Bilgi Toplumu Stratejisi ile uyumlu projelere öncelikle ağırlık verilecek.