Soslu tavuk
Kalça şişleri yıkayıp, süzgece alın. Üç çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyup, kızdırın. Kalça şişler ile ince dilimlenmiş turp ve mantarları ekleyip, çevirerek beş dakika kavurun. Tuzu ve bur bardak sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Karabiber serpin, servis tabağına alıp, kalan sosu üzerine döküp servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* 500 gram tavuk kalça şiş
* 1 su bardağı konserve mantar
* 10 adet küçük kırmızı turp
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı su
* Tuz
* Karabiber
* * *
Sabuni helva
Nişastayı suyla açıp bir tencereye alın. Üzerine balı ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişmeye bırakın. Koyulaşmaya başlayınca toz bademi ilave edin. Biraz daha koyulaşınca susam yağını ekleyin. Hamur yağı emip, macun kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, sudan geçirdiğiniz bir tepsiye aktarın. Üstünü spatula ile düzeltin. Soğuduktan sonra dikdörtgen dilimler halinde servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 3 çorba kaşığı nişasta
* 1 çay bardağı su
* 250 gram bal
* 150 gram toz badem
* 2 çorba kaşığı susam yağ
* * *
Domates çorbası
Havucu, pırasayı, kerevizi ve domatesleri iri iri doğrayın. Bir tencereye doğradığınız sebzeleri, salçayı, fesleğeni, tavuk suyunu, defne yaprağını, karanfil sapladığınız bir baş soğanı koyun. Tuzu ve karabiberi de ekleyip, yeteri kadar suyla 20 dakika pişirin. Sebzeler pişince soğanı ve defne yaprağını tencereden çıkartın, blendırdan geçirin. Bir taşım daha kaynatın. Garnitür için küçük doğranmış bayat ekmekleri margarinle kızartın. Çorbayı üzerine kızarttığınız ekmekleri koyarak servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 3 adet domates
* 1/2 adet kereviz
* 1/2 adet pırasa
* 1 adet havuç
* 1 adet soğan
* 3 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet defne yaprağı
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 2 adet karanfil, fesleğen, karabiber, tuz
Garnitürü için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 4 dilim bayat ekmek
Yayın tarihi: 13 Eylül 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/13/gny/haber,163C88ABF16E40B7BC2EC71C151737E7.html
Tüm hakları saklıdır.