kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Çıplak gözle dikkat etme zamanıdır

03.09.2008
Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'ndeki 'Nü Portreler 4' sergisi 10 Eylül'de açılıyor. 3 Ekim'e kadar sürecek sergide Photoshop ve fotoğraf sanatından izler var..
Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF), VA204 ikinci sınıf öğrencilerinin desen ve resim dersleri çalışmalarını, 10 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında, üniversitenin Tuzla kampusundaki SSBF Galeri'de sergileyecek. Küratörlüğünü SSBF Öğretim Üyesi, Polonyalı sanatçı Doç. Dr. Wieslaw Zaremba'nın yaptığı sergi, 'Nü Portreler 4' başlığını taşıyor. 'Birlikte yaratmak ve birlikte geliştirmek' felsefesi çerçevesinde, asistanlar Fatma Belkıs Işık ve Merve Arkunlar'ın desteğiyle hazırlanan sergide, toplam 38 öğrencinin çalışması yer alacak. Polonyalı küratör Wieslaw Zaremba, dört yıldan bu yana Sabancı Üniversitesi ve Polonya'daki güzel sanatlar üniversiteleri arasında Socrates öğrenci değişim programı yürütüyor. Program kapsamında, sergide yer alan öğrencilerden Sezen Yeniçeri ve Gizem Acarla'nın portfolyoları da, uluslararası Krakow Güzel Sanatlar Akademisi'nde değerlendirildi ve her iki öğrenci Polonya'da bir sömestr öğrenim görmek için davet edildi. Sezen Yeniçeri, halen Polonya'da bulunuyor. Gizem Acarla ise ikinci yarıyıl eğitim döneminde Polonya'da öğrenim görecek.

'YETENEK SINAVSIZ' YETENEK YETİŞİYOR
Türkiye'de disiplinlerarası ve bölümsüz üniversite uygulamasıyla bir ilke imza atan Sabancı Üniversitesi, sanatsal yetenek giriş sınavları uygulamadan öğrenci kabul ediyor. Öğrenciler, ilk semöstrde aldıkları 'Çizim Dili 1' dersinde, kara kalem canlı model desenleri, formlar ve tonlar üzerinde çalışıyor. Renkler dünyasına geçişin yapıldığı ikinci sömestrdeki 'Çizim Dili 2' dersinde ise öğrencilerin görsel sanatların olanaklarından, malzeme ve araçlarından yararlanmaları destekleniyor. Öğrenciler işlerini resim, desen, fotoğraf ve bilgisayar photoshop programlarının iç içe geçtiği çeşitli uygulamalardan sonra, kâğıt üzerine resmediyor. Tel: (0216) 483 92 31
Haberin fotoğrafları