kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeni teşvik primi 2009'da

Giriş Saati : 09.09.2008 16:34
Güncelleme : 09.09.2008 18:58
Yeni Haber
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik sisteminin 2009 yılında uygulanmaya başlanacağını söyledi. Çağlayan, yeni teşvik sisteminin bölgesel, sektörel ve proje bazlı olacağını açıkladı.

Bakan Çağlayan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Çağlayan, TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ve yönetim kurulu üyelerinen, hazırladıkları sanayi bilgi sistemi ve sanayi stratejisi hakkında bilgi verdi.

Bakan Çağlayan, TİSK'ten ayrılırken yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak cumhuriyet tarihinin çok önemli bir çalışmasını yaptıklarını söyledi. Bakan Çağlayan, Sanayi Bilgi Sistemi ve sanayi strateji çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Çağlayan, sanayi bilgi sistemi çalışmasının bu ay sonunda, sanayi stratejisi çalışmasının ise Ekim ayı sonunda biteceğini açıkladı.

Çalışmaların bitmesinin ardından konunun Ekonomi Kordinasyon Kurulu'nda Hazine Müsteşarlığı Teşvik Uygulamaları Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı teşvikle çalışmayla birlikte ele alınacağını ifade eden Çağlayan, 2009 yılı Ocak ayında Türkiye'nin nur topu gibi yeni bir teşvik yapısıyla karşı karşı olacağına işaret etti. Çağlayan, yeni teşvik sisteminin bölgesel, sektörel ve proje bazlı olacağını açıkladı.

Çağlayan, Bakanlık olarak, Türkiye'nin sanayi vizyonunu, Avrupa ve Asya'nın üretim üssü olacak şekilde belirlediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN