kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TİM'de Büyükekşi dönemi başlıyor

Giriş Saati : 09.09.2008 16:04
Güncelleme : 09.09.2008 19:01
Yeni Haber
Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanlığı için dört adayla başlayan yarışı, mevcut yönetiminin adayı olarak görülen Mehmet Büyükekşi kazandı. TİM'de halen Başkanvekili olarak görev yapan Mehmet Büyükekşi seçimde 201 oy alırken, diğer aday Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran 125 oyda kaldı.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in de katılarak "devamlılık mesajı" verdiği Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin bugün İstanbul'da yapılan seçimli 15.Genel Kurulu'nda gerçekleşen seçimler sonucunda başkan olan Mehmet Büyükekşi, 2001 yılından bu yana bu görevi sürdüren Oğuz Satıcı'dan TİM Başkanlığını devralacak.

Seçimlerde sürpriz gelişme, Başkanlık seçimlerini güçlü adayı olarak gösterilen ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve diğer tekstil ihracatçıları tarafından desteklendiği açıklanan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle'nin aday olmak için gerekli olan 23 üyeli İcra Komitesi üyeliğine seçilememesi oldu. Tekstil ihracatçılarını temsilen TİM İcra Komitesi üyeliğine Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay'ın kendi grubunundan en yüksek oyu alarak seçilmesiyle İsmail Güle de adaylık şansını kaybetti. Seçimlerin bir diğer başkan adayı Ali Kahya da yarıştan Adnan Dalgakıran lehine çekildi.

İki adayla girilen yarışın galibi Mehmet Büyükekşi olurken, 240'ın üzerinde oy alması beklenirken oyları da 201'de kaldı. Diğer aday Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran ise 90'lar civarında beklenen oyunu 125'e çıkardı.

1961 Gaziantep doğumlu olan ve Ziylan Ayakkabı'nın kurucusu bulunan Büyükekşi, Türkiye'de Polaris, Flogard, Kinetix gibi markaların da sahibi. İSO Yönetim Kurulu üyesi olan Mehmet Büyükekşi aynı zamanda Türk Eximbank ve THY'de de Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.