Giriş Saati : 31.05.2008 00:19 Güncelleme : 31.05.2008 23:16
Ahmet Örs Oyuncak şarap olarak algılandı "Rozenin dünyada içilmesi Amerika ile başladı. Kırmızı üzümlerin üzerindeki tanenler alınmadan üretilen White Zindanfel adı altındaki şarap, piyasaya sürüldü ve bu şarap roze oldu. Amerika'da büyük sükse yaptı ve özellikle gençler arasında çok popüler oldu. Ama bu hafif şarap rozenin imajını zedeledi. Oyuncak şarap haline dönüşmesi, gerçek şarapseverlerin rozeye ilgisini azalttı. Ama son yıllarda çok iyi roze şaraplar üretilmeye başlandı. Yerli markaların da çok iyi rozeleri var. Türk erkeği sadece rozeye değil şaraba burun kıvırıyor. Rakı içip çiğ köfte, kebap yemek hoşuna gidiyor. Ama sıcak bir yaz gününde iyi soğutulmuş bir rozenin yerini başka hiçbir şey tutamaz." Deniz Gürsoy Türk erkeği pembeye alerjik "Üç çeşit roze şarap vardır. Bunlar; grimsi pembe, ahududu renkli ve pembedir. İlki aperatif olarak, ikincisi yemek sonrasında hafif tatlılarla ve meyvelerle, üçüncüsü ise giriş yemeği ile içilir. Örneğin Amerika'da Kaliforniya rozesi giriş yemeklerinde çok popülerdir. Fransa'da ise Rose d'Anjou meyve salatasıyla birlikte içilir. Türkiye'de Türk erkeklerinin pembe şarap içmemelerini ise pembe şaraba olan alerjilerine bağlıyorum. Pembe ile haşır neşir olmaları, çevreye yumuşaklaşma mesajı vermek olarak hissediliyor olabilir. Belki de daha bebekken bile seks ayrımının mavi ve pembe renkli kundaklarla yapıldığı ortamdan yetişen bir erkeğin pembeyi dişilikle özdeşleştirilmesi kaçınılmaz olabilir."