* Sebze ve meyveleri çok yıkayıp, suda bekletmenin vitaminlerini öldürdüğü doğru mu? Özge K./Bursa
Yiyecekleri yıkarken hem tarım ilacı gibi kimyasal kirlerden, hem de mikroplardan arındırmak amaçlanır. Bol su ile yıkamak; toz-toprak gibi pisliği ve zehri temizler ama mikropları yok etmekte faydalı olmayabilir. Çiğ yenecek yeşillikleri sirke ya da limonla asitliği yükseltilmiş suda bekletmek mikropları öldürür. Pişirileceklerde bu işleme gerek yoktur. Sıcağa maruz kalmadıkça vitaminlere bir şey olmaz. Bu nedenle yiyecekleri yıkamak için soğuk su tercih edilmelidir.
Yayın tarihi: 21 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/21/gny/haber,32682D42E49843E0A2B7EC2ADB30D5A1.html
Tüm hakları saklıdır.