Tere her türlü derde deva olan bir besin
Terenin, değerli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan uzmanlar, içinde çeşitli vitaminler ve mineraller bulunan bu yeşilliğin önemini vurguladı. Uzmanlar terenin, karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırdığını, gribi geçirdiğini, kanda şekeri düşürdüğünü, kansızlığı giderdiğini, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı artırdığını, iştahsızlığı önlediğini, bol demiri ile kanı tazelediğini, kansere karşı koruduğunu, bağırsaklardaki çeşitli solucanları döktüğünü kaydediyor.
Yayın tarihi: 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/20/gny/haber,DFCDC33DE4BB4BEF826DFE33114EC3BD.html
Tüm hakları saklıdır.