kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Oyar

'48 yıldır tersane işindeyim kum torbasıyla test olmaz'

Tuzla'da 3 kişinin öldüğü filika denemesi trajedisinin yaşandığı tersanenin kurucusu Mehmet Oyar, "Denemede kum torbası olmaz" diyerek yapılan işleme sahip çıktı..
İstanbul Tuzla'da 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı 11 Ağustos'taki kazanın yaşandığı tersanenin kurucusu Mehmet Oyar, filikanın denize bırakılma testinin içinde insanla yapılmasını, "Denemede kum torbası olmaz'' diyerek savundu. 88 yaşındaki Oyar'ın "Bu gemi denizde fırtınaya yakalansaydı o zaman filikaya binen 19 kişinin hepsi ölürdü" sözleri de dikkat çekti. Sektörde "Çanak Mehmet'' lakabıyla tanındığını anlatan Mehmet Oyar, 1960 yılında Haliç'te ilk adımını attığı Gisan Tersanesini 1982 yılında Tuzla'ya taşıdı, bir süre önce de işi oğulları Cemal, İsmail ve Rıdvan Oyar'a devretti.

"GÜNLERCE AĞLADIM"
Mehmet Oyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından derin üzüntü yaşadığını belirterek, "Olaya çok üzüldüm, günlerce ağladım. Çünkü onlar benim evladımdı. Yanımda çalışanların hepsi benim evladımdır. Ben tersaneye gittiğim zaman onlarla birlikte yemek yerdim'' dedi. İstanbul Ayvansaray'da 1960 yılında tankerlere ambar kapağı yapımı ile mesleğinde ilk adımı attığını belirten Oyar, yaklaşık 50 yıllık meslek hayatında kendi işyerlerinde ilk kez ölümlü bir kaza olduğunu söyledi. Tersanedeki güvenlik önlemleri için bugüne kadar devletin istediği tüm şartları yerine getirdiklerini ve çeşitli zamanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen eksiklikleri anında giderdiklerini kaydeden Mehmet Oyar, "Yapılmadık bir şey yok, her şey yapılıyor, ama kaza oluyor'' diye konuştu.
Haberin fotoğrafları