kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tarif değil hepsi reçete!

Konyalı mutfağı özel bir mutfak; öyle herhangi bir yerde rastlayacağınız türden değil! Keşkekten, vişneli yaprak dolmaya, imam bayıldı'dan piruhi'ye (bir mantı çeşidi) kadar sayısız Türk yemeği örneği var.
* Mutfağın en belirgin özelliği, pişirme teknikleri. Mesela vişneli yapmak sarma yapılıyor çünkü Osmanlı mutfağında şeker kullanılmıyor. Yemekleri tatlandırmak için kuru ve yaş meyveler, bal gibi doğal tatlandırıcılar kullanılıyor.
* Kullanılan malzemeler teze ve en doğalı çünkü market ürünleri, piyasadaki yağlar ya da karışımlar hiçbir şekilde bu mutfağa girmiyor. Otlar hala Anadolu'dan, Ege'den getiriliyor.
* Pek çok ürün Konyalı'nın kendi imalathanesinde hazırlanıyor; ekmekten böreğe kadar... Hardal, ketçap, mayonez bu mutfakta yok. Müşteri isterse o da el yapımı.
* Konyalı'da yemeklerin tariflerine de reçete deniliyor. 600-700'e yakın reçete var yıllar boyunca birikmiş. Sadece yemek yapılıp sunulmuyor Konyalı'da; 'bunu nasıl geliştirebiliriz' duygusuyla hareket ediliyor.