Bekletilmiş gıdalar migreni tetikler
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nebahat Taşdemir, migrenin eğitim düzeyi yüksek ve mükemmeliyetçi kadınlarda daha çok görüldüğünü bildirdi. Peynir, özellikle kırmızı şarap, portakal türü meyveler, domates, salam, sosis ve turşu gibi gibi bekletilmiş gıdaların hastalığı tetiklediğini belirten Taşdemir; "Birdenbire yaşanan ağrı, damar çatlamasına bağlı beyin kanaması veya beyin tümörüne neden olabilir" dedi.
Yayın tarihi: 7 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/07/gny/haber,2C0B897BB37A417184B9F11AB307EE5E.html
Tüm hakları saklıdır.