İncir kötü kolesterolün düşmanı
Taze ve özellikle kuru incir tüketimi insan bedeninin hücrelerini yeniliyor. Pek çok faydası bulunan incir, yüksek oranlarda protein, vitamin ve mineral içerir. 100 gr. kuru incir; bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin de yüzde 5'ini karşılar. İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kötü kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır. Bedeni bakterilere karşı korur. İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlına katkıda bulunuyor.
Yayın tarihi: 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/06/gny/haber,D1BC4488E1B44766920E5ABA07BF2E7A.html
Tüm hakları saklıdır.