kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis tatile giriyor

Yeni Haber
TBMM Genel Kurulu, gündemine aldığı 7 kanun tasarı ve teklifini görüştükten sonra tatile girecek. Meclis'in bu gece veya yarın tatile girmesini öngören Danışma Kurulu önerisi Genel Kurul'da kabul edildi. Başbakan Recep tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis'in, AK Parti kapatma davası sonuçlanıncaya kadar açık kalmasını istemesi üzerine, AK Parti'nin isteğiyle Meclis bugüne kadar tatile girmeyerek çalışmalarını sürdürdü.

AK Parti hakkındaki davanın dün sona ermesi üzerine AK Parti, Meclis'in tatile girmesi için harekete geçti. Muhalefet partileriyle görüşen AK Parti, belirlediği 7 tasarı ve teklifin bugün ve yarın kabul edilmesinin ardından Meclis'in tatile girmesini istedi. Bu konuda Meclis'te grubu bulunan partilerle görüşen AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Meclis'in tatile girmesi konusunda gruplar arasında anlayış birliği oluştuğunu söyledi.

AKP Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Mustafa Elitaş, MHP, CHP ve DTP ile görüşerek öncelikli olarak belirlenen 7 tasarı ve teklifin bugün ve yarın yasalaştırılması ve ardından da Meclis'in tatile girmesi konusunda uzlaşma aradı. MHP ve DTP ile mutabakat sağlanırken CHP, Atatürk Orman Çiftliği, TÜBİTAK ve Elektronik Haberleşme ile ilgili tasarı ve teklifler konusunda itirazları bulunduğunu ve CHP'nin önergeleri doğrultusunda düzenleme yapılmasını istedi.

AK Parti, Meclis'in söz konusu tasarıları görüştükten sonra tatile girmesini öngören grup önerisini Genel Kurula getirdi. yapılan oylamada AK Parti'nin önerisi kabul edildi. Meclis, söz konusu 7 tasırıyı bitirirse bugün, bitiremezse de yarın tatile girecek. TBMM, 1 Ekim tarihinde resmen açılacak.

CİHAN