Şu an
27 Temmuz 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
27 Temmuz 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Yoğurtçu geldi hanııımm!
Yaz sıcaklarında buz gibi ayranda, cacıkta ya da kızartmaların üstüne sos niyetine kullanılan yoğurdun kıymeti artıyor. Ama ne yazık ki bu mevsimde sanayi tipi yoğurdun kalitesi de azalıyor. Bugünlerde "Ne yersiniz?" sorusu sorulduğunda, ağzımdan hemen "Cacık!." sözcüğü çıkıveriyor. ...
Yaşam dosyaları
Yaz sıcaklarında sağlıklı yaşamanın yolları
Sıcaklar insanları bunaltmakla kalmıyor, pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Yazın en sıcak günleri yaşanırken, sizin ve ailenizin sağlığını korumak için bir rehber hazırladık....
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
Erkeklerin kabusu prostat
Prostat kanseri 70 yaş üzeri erkeklerin yüzde 70'inde görülüyor. Genetik bir yatkınlıkla birlikte olumsuz çevre koşulları hastalığın meydana gelmesinde önemli rol oynuyor....
Türk kahvesi yoksa keyif olmaz
500 yıldır evlerden çıkmayan ve konukseverliğin de sembolü olan Türk kahvesini yaşatmak elimizde... Alafranga kahveler yüzünden onu ihmal edersek "Bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı vardır," özdeyişine de yazık olur. Rahmetli anneannem dedem öldükten sonra tek başına yaşadı. ...
Türk kahvesi elden gidiyor
Kopenhag'da geçen ay düzenlenen kahve pişirme yarışmasında, 'Türk kahvesi' dalında yedi ülke arasından Rusya birinci, Yunanistan ikinci olurken, Türkiye ancak üçüncü olabildi. Bizden önceki kuşaklara yemekten sonra "Kahveniz nasıl olsun?" diye sorulur, onlar da, tercihlerini sade, az şekerli, orta ...
Su, hayat kaynağı mı tehlike mi?
Musluk suyunun yerini çoktan alan kaynak sularının Avrupa ve Amerika'da zengin mineraller içereninden şarap şişesinde satılanına kadar birçok çeşidi var... Ama dünyanın 70 ülkesinde musluktan akan suda arsenik tehlikesinden söz ediliyor Amerika'da bir şişe Bling H20, 40 dolara satılıyor.. ...
Mönülere yaz geldi
Bütün kış boyunca aynı mönüleri görmekten sıkıldıysanız, mekânların yaza özel hazırladığı yemeklere ve kokteyllere bir göz atmayı ihmal etmeyin. Unutmayın kepekli lahmacun, Vietnam soslu levrek carpaccio, limonlu sufle gibi tatlar kışın yok.... Ağır soslar, kızartmalar, çorbalar... ...
Çiftlik balıklarına haksızlık ediliyor
Alabalık ve çipura ile başlayıp sinarite uzanan kültür balıkçılığımız çok ilerledi. "Denizden çıkmayan balığı yemem,'' diyenler çok yanılıyor. Çünkü çiftlikte yetişen balıkların hem denetim mekanizması ciddi hem de raf ömrü daha uzun. "Ay, çiftlik balığı mı? Kesinlikle yemem. ...
Hititler ne yer ne içerdi?
Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı kitabındaki bilgilere göre yapılan yemekler, Hititlilerle yemek zevkimizin pek benzeşmediğini ortaya koyuyor. Bu uygarlığın mönüsünden, sadece pekmezli hamur tatlısı ağız tadımıza uygun.... Yıllar önceydi. ...
Başrolde zeytinyağı
Bir akşam yemeği mönüsünde dokuz farklı zeytinyağı... Şef Maximilian Thomae, Ege'ye özgü malzemeler ve değişik zeytinyağları ile çok farklı bir mönü hazırladı.. Hey gidi günler!.. Biz vaktiyle zeytinyağının hangi bölgeden, ne cins ağacın zeytininden sıkıldığını, sızma mı, yoksa erken hasat mı ...
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Anadolu mutfağına gönül vermiş, biri İstanbullu diğeri Tokatlı iki işletmecinin elbirliğiyle oluşan Kiva Han, Galata'da hem İstanbullulara hem de turistlere geleneksel Anadolu yemeklerini yozlaştırmadan ama modern bir sunumla sevdiriyor. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Türk şaraplarının yıllanmaya uygun olmadığı söylenir. Geçtiğimiz ay yapılan bir tadımda iki büyük Türk şarap üreticisinin 1940'lardan 2000'lere uzanan zaman diliminde yaptıkları şaraplar tadıldı. Bunların önemli bölümünün web sitelerinden satılmaya başlandığı müjdelendi. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Türkiye'nin en yaşlı şarabını tattık Kırmızı şarapların tadımına Doluca'nın bugünkü ismi Kav, eski adıyla Özel Kav'ının 97'siyle başladık. Şarap inişe geçmişti. Ancak 2000 rekoltesi bugün de olağanüstüydü. İlk çıktığında aşırı tanenli olan bu şarap zaman içinde yumuşamış, zarifleşmiş, dengeye ...
Diğer Gurme Haberleri
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Enginar kraliçelere layık
Restoranlarım benim fantezilerim
Safran altın değerinde
Pirincin yeri dolmaz
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
Yazarlar
AHMET ÖRS
Yoğurtçu geldi hanııımm!
Yaz sıcaklarında buz gibi ayranda, cacıkta ya da kızartmaların ...
Kazım Kanat
Metin Sever
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Öncel Öziçer
Yaşama Dair
Başarımız canlı renk ve desenlerimiz
Kendi ismini markasına taşıyan tasarımcılardan Amerikalı Tory Burch, kısa süredeki yükselişini tasarımlarındaki canlı ...
Futbol takımına tasarımcı imzası
İtalyan Milli Futbol Takımı'nın kıyafetlerindeki şıklık dikkat çekiyor. Dolce & Gabbana imzası taşıyan kıyafetler sporla ...
Yeni sezon için ısınma turları
Yazın sıcak günlerini yaşarken dergiler ve mağazalar sonbahar sezonu koleksiyonlarına yer vermeye başladı. ...
Teknoloji
Yahoo'dan Microsoft'a teklif
Microsoft'un tüm tekliflerini reddeden Yahoo, ilk defa satışı düşünebileceği bir fiyat verdi. ...
Minton da sim kartı "çift"ledi
Yenilikçiliğiyle bilinen Minton, çift sim kartlı MGSM 41 modelini piyasaya sürerek cep telefonu pazarına iddialı bir ...
TÜRKSAT 3A uydusu hizmete girdi
Türkiye'nin yeni haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A hizmete girdi. TÜRKSAT AŞ'den verilen bilgiye göre, 13 Haziranda uzaya ...