* 5 Baş ayıklanmış sarımsak
* 2 kaşık un
* 1 bardak süt
* 3 bardak et suyu
* Tuz,kara biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* Yarımdemet dereotu
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
Sarmısak bir bardak su ile tencereye konup, haşlanır. Diğer yandan bir tavada un yağ ile kavrulur. Sarmısak ilave edilir. Bir, iki kez çevrilir et suyu konur. Kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Bir yumurta sarısı sütle çırpılır. Ağır ağır çorbaya ilave edilir. 5 dakika daha pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. İnce kıyılmış dereotu serpilir. Üzerine pul biber ve kaşar peyniri konarak servis yapılır.
Mevsim pastası * 5 adet yumurta
* 5 kahve fincanı şeker
* 5 kahve fincanı elenmiş un
* 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı sıkma portakal suyu
* 1 adet portakal
* 1 adet armut
* 1 adet muz
* 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Kreması için:
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşık un
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 paket krem şanti
* 2 kaşık kakao
Yumurta, şekerle birlikte 5 dakika çırpılır. İçine un, limon suyu ve kabuğu, kabartma tozu konur, karıştırılır. Yağlanmış dikdörtgen bir tepside önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağı hiç açılmadan 45 dakika pişirilir. Fırından alınır soğutulur. Üstünden bıçakla kesilir ikiye ayrılır alt katı büyük olacak şekilde kesilir. Portakal suyu ile ıslatılır. Diğer yandan tencereye süt, un yumurta sarısı ve margarin konur. Ateşte katılaşıncaya kadar pişirilip, soğutulur. İçine krem şanti konur. Mikserle 5 dakika çırpılır. Kekin içi boşaltılır ufalanır. Meyveler küp doğranır. Kremadan 2-3 kaşık konur ve Hindistan cevizi ilave edilerek, harmanlanır. Tüm malzeme kekin içine doldurulur. Kesilen kapak üzerine konur. Krema ile kapatılır. Bir gece dolapta bekletilir servis yapılır.
Yayın tarihi: 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/26/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.