*
Uzakdoğu restoranlarının sayısı yeterli mi? Rusya'da 500 adet Japon lokantası var. ABD'de 15 bin sushi lokantası var. Bizdeki mekanlar, gelir düzeyi orta üstü sınıfa hitap eden restoranlar. 10 yılda insanların gelir düzeyi biraz daha yukarı çıktı ve değişik ürün arayışı başladı. Bizim durumumuza gelince, 1998 yılında yılda 10 konteyner ithal ediyorduk. Şu anda ayda 15 konteyner ithal ediyoruz. Yani yaklaşık 500 bin dolarlık ürün ithal ediyoruz.
*
Türkiye genelinde hangi ürünler, nerede daha çok tercih ediliyor? Uzakdoğu Mutfağı, İstanbul'un dışında Ankara ve İzmir'de var. Adana'ya Meksika ve Çin ürünü, Trabzon'a İtalyan makarnası satıyoruz. Anadolu'da büyüme oranı çok yüksek. Eğer yatırım yapılsa büyüme olur. Ama ithalatçı olarak bize en fazla Antalya kapı açtı.
Yayın tarihi: 20 Temmuz 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/20//haber,A74896FD9ADF4A539807FB5E58A48956.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.