Soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağını kızdırıp soğan ile sarmısakları soteleyin. Defne yaprağını ve tane karabiberleri koyun üzerini iki parmak geçecek kadar suyu ilave edip 30 dakika kaynatın. Robottan geçirin. Tuz ve sirkeyi ekleyin. Servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ve kızarmış ekmek koyun.
MALZEMELER
* 5 adet soğan
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet defne yaprağı
* 5 adet tane karabiber
* 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
* 5 dilim kızarmış tost ekmeği
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* Tuz
Patlıcanlı bulgur pilavı Soğanı rendeleyip, iki kaşık yağla kavurun. Kızarmış patlıcanlar ilave edin. Birkaç kez çevirdikten sonra bulgur koyup, beş dakika soteleyin. Kırmızıbiber ilave edin. İki su bardağı sıcak et suyu koyup, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 2 su bardağı bulgur
* 2 adet kuşbaşı doğranmış kızartılmış patlıcan
* 1 soğan rendesi
* 2 kaşık margarin
* 2 su bardağı et suyu
* 1 tane kırmızı dolmalık biber
* Tuz
Şakşuka
Patlıcanların bütün kabuklarını soyun küp küp doğrayın. Patatesi, kabağı, biberi küp küp doğrayıp, ayrı ayrı kızartın. Bir tencereye domatesleri rendeleyin. Sarmısağı ince kıyın kısık ateşte pişirin. Ketçabı, sirkeyi ve şekeri ekleyip, sos suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin. Kızarttığınız sebzeleri bir tepsiye alın. 170 derecelik fırında 5 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip, ılık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER
* 2 adet patlıcan
* 2 adet kabak
* 2 adet patates
* 2 adet bibe
* 1 kilo domates
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı su
* Tuz
* Sıvıyağ
* Yarım demet maydanoz
Yayın tarihi: 20 Temmuz 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/20/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.