kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KEWELL

Aslan uçacak

N.SELİM SUNER
Kaleci, savunma ve forvet arayan G.Saray, orta sahada rahat. Özellikle sağda ve solda bol kaliteli alternatifleri bulunan Cimbom, rakiplerini kanatlardan vuracak..
Transfer çalışmalarını hızlandıran Galatasaray, kadrosuna birer kaliteli savunmacı ve hücumcu katmak için büyük uğraş veriyor. Sarı-kırmızılıların kafasının rahat olduğu bölge ise orta saha. Cimbom'un kadrosunda birbirinden kaliteli orta saha futbolcularının bulunması bu bölgeye transfer yapma gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Son transferlerden sonra Galatasaray'ın kadrosunda, özellikle orta sahanın kanatlarında görev yapabilecek 6 üst düzey futbolcu var. Asıl mevkiileri orta sahanın solu olan Harry Kewell, Arda Turan ve Ferdi Elmas "Türkiye'nin en iyi sol kanat oyuncuları Cimbom'da" dedirtiyor. Sarı-kırmızılıların orta sahanın sağı için de birçok alternatifi bulunuyor: Kiradan dönen Aydın Yılmaz, yeni sezona bomba gibi girmeye hazırlanan Hasan Şaş ve çoğu zaman savunmanın sağında görevlendirilse de asıl mevkii orta sahanın sağı olan Sabri Sarıoğlu. Arda da gerektiğinde sağ kanada kaydırılabilen bir isim olarak dikkatlerden kaçmıyor.

BAŞKA YERDE YOK!

Bu 6 ismin yanı sıra, kadro sıkıntısının yaşandığı dönemlerde defansif orta saha oyuncuları Ayhan Akman'ın solda, Barış Özbek'in de sağda görevlendirilebilmesi çeşitliliği daha da artırıyor. Kanatlarda ciddi sıkıntı yaşayan takımların aksine Galatasaray'da yaşanan bu bolluk, yeni sezon öncesi sarıkırmızılı takımın en büyük avantajlarından biri olarak gösteriliyor. Cimbom'un yeni hocası Michael Skibbe'nin de oyun planını kanatlar üzerine kurması bekleniyor. Yani Galatasaray 2008-2009'da kanatlarının yardımıyla uçmaya hazırlanıyor.
Haberin fotoğrafları