Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun. Patatesler henüz sıcakken iyice ezip, tereyağı ve ardından ılık süt ile karıştırarak püre haline getirin. Dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Sosisleri ince küpler halinde doğrayıp püreye ekleyerek karıştırın. Yumurtaların sarısı ve beyazını birbirinden ayırın. Yalnızca beyazları mikserle önce çok yavaş, sonra artan bir hızla iyice çırpın. Köpük haline gelen yumurta beyazlarını sosisli pürenize katın. Karışımı yüksek kenarlı bir fırın kabına veya tek tek toprak güveç kaplarına döküp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika sufleniz kabarıp üzeri kızarana dek pişirin.
Malzemeler:
* 4 adet patates
* 3 adet sosis
* 2 adet yumurta
* 100 gr. kaşar peyniri
* 75 ml. süt
* 30 gr. tereyağı
Yayın tarihi: 8 Temmuz 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/08/gny/haber,882B846FDDA24153AAAA8AD031BAF9DA.html
Tüm hakları saklıdır.