kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rus Bakan'ın sigara molası

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
Babacan'la heyetlerarası görüşmelere geçileceği sırada 15 dakika kaybolan Bakan Lavrov sigara içmek için bakanlık dışına çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rus Bakan'ın sigara molası
Dışişleri Bakanı Ali Babacan dün konuğu olarak Bakanlığa gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u 15 dakika süreyle kaybetti. Babacan'ın tuvalete gittiğini sandığı Lavrov'un, sigara içmek için bina dışına çıktığı anlaşılınca güvenlik rahatladı. Babacan, Rus meslektaşı Lavrov ile yaklaşık bir saat baş başa görüştükten sonra heyetlerarası görüşmelere hazırlanmak üzere dışarı çıktı. Babacan, kurmaylarıyla konuşurken, görüşmeye geçmek üzere Lavrov beklenmeye başlandı. Aradan 15 dakika geçtiği halde ortalıkta görünmeyen bakanın tuvalette olduğu düşünüldü ancak bir süre sonra Lavrov'un kamu binalarında sigara içme yasağı nedeniyle bina dışına çıktığı ve sigarasını içtikten sonra geri döndüğü anlaşıldı. Sigara tiryakisi olan Lavrov, bu hassasiyetini de Babacan'a, "Kamu binalarında yasak olduğu için dışarı çıktım" sözleriyle açıkladı.

KEŞKE MAÇ YAPSAYDIK
Lavrov'un Ankara ziyaretiyle eş zamanlı olarak iki ülke arasındaki tarım ürünlerinde yaşanan kriz, mutabakat zaptıyla sonuçlandırılırken Türk şirketlerinin Rusya'daki 6 milyar dolar, Ruslar'ın da Türkiye'deki 4 milyar dolarlık yatırımı gündeme damgasını vurdu. İki bakan hedeflenen miktara ulaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken Babacan, "İki ülkenin milli takımı karşılaşsaydı acaba sonuç yine böyle mi olurdu" dedi. Lavrov ise basın toplantısında, "Tek üzüntümüz milli takımlarımızın Avrupa şampiyonasında karşı karşıya gelememesi" dedi.