kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan, eşiyle Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği'nce Ankara Anatolya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen geceye katıldı. Erdoğan, TRT radyosu sanatçılarıyla "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısını söyledi.

Laikliğin muhafızı polis ve askerdir

ANKARA
Başbakan Erdoğan, güvenlik güçlerine yönelik hakarete varan eleştirilere dikkat çekerek "Güvenlik güçlerimizi yıpratmaya çalışanlar karşısında milletimizi bulacak" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, jandarmamız; demokrasi, laiklik, insan hakları ve millet hâkimiyetinin muhafızlarıdır" dedi. Başbakan Erdoğan, Polis Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Erdoğan, geçmişte demokrasinin güvenliğe feda edilmesi gibi yanlış bir anlayışın olduğunu hatırlatarak, Türkiye demokrasiyi de laikliği de temel hak ve özgürlükleri de çağdaş hukuk devleti anlayışını da bir arada yaşatabilme kapasitesine sahiptir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin her özelliğini aynı hassasiyetle sahiplenecek, hiçbirinden geri adım atmayacağız. Demokrasiyi, emniyeti, hukuku, adaleti, her şeyin üzerinde tutacağız" dedi.

TSK'YA VE EMNİYET'E SAHİP ÇIKTI
Güvenlik güçlerinin emniyeti sağlamada önemine değinen Erdoğan şunları söyledi: "Sizler huzurumuzun emniyetimizin, güvenliğimizin koruyucusu, teminatı olduğunuz kadar bütün güvenlik güçlerimiz de, askerlerimiz de, jandarmalarımız da, demokrasinin laikliğin, insan haklarının millet hâkimiyetinin de muhafızlarısınız. Güvenlik birimlerimiz insan haklarından, hukuk ve adaletten taviz vermeden emniyeti sağlamaya çalışıyor." Erdoğan zaman zaman Emniyet teşkilatının bazı çevreler tarafından kıyasıya eleştiriye maruz kaldığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Olumlu çalışmalara rağmen güvenlik güçlerimizin vicdan ve insaf ölçüsünü aşacak derecede adeta hakarete varan seviyede eleştirilere maruz kalmasını doğru bulmuyoruz. Güvenlik güçlerimizi yıpratmaya çalışanlar gerek polisimiz, gerek askerimizle en başta karşılarında milletimizi bulacaklar." Mezuniyet töreninde, şehit çocuğu olan dönem birincisi komiser yardımcısı Ertuğrul Ercin yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren mezunlara devletin zirvesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Akademi'den bu dönem 31'i 15 farklı ülkeden olmak üzere toplam 230 öğrenci mezun oldu.