kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polis sokaklarda maganda 'dinleyecek'

Sırrıberk ARSLAN - Murat KARAMAN - Ahu BOZLAR - Fa
Bu akşamki tarihi yarı final öncesi, silahlı magandalara karşı tedbirler alınıyor. Kimi yerde polisler cadde cadde gezip dinleme yapacak, kimi yerde ise MOBESE devreye girecek..
Almanya ile bu akşam oynanacak dev maç öncesi, silahlı kutlama yapan magandalara karşı yurt genelinde çeşitli önlemler alındı. Toplam 30 bin polis bu akşam magandalarla mücadele edecek. Bazı emniyet müdürlükleri MOBESE kameralarla tüm bölgeyi tarayacak, bazıları da magandaları gezici kameralarla takip edecek.

2 bin 500 polis alarma geçirildi
* İSTANBUL:
İstanbul Polisi, şehir magandalarıyla kod adı 'Maganda' olan özel bir timle mücadele edecek. İstanbul'da 2 bin 500 polis bu timde görev yapacak. Taksim, Mecidiyeköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane başta olmak üzere maganda cinayetlerinin yaşandığı bölgelere ağırlık verilecek.

Sivil ekipler dinlemede
*
K.MARAŞ: Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek, sorumlu oldukları bölgeyi 4 parçaya böldüklerini ve farklı tedbirler aldıklarını belirterek, "Mahalle aralarında görev yapacak sivil ekiplerimiz dinleme yapacaklar ve ateş edildiği tespit edilen evlere savcılık izniyle girilecek" dedi.

Vatandaşa 'ihbar' çağrısı
* İZMİR:
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ara sokaklarda sivil ve resmi ekiplerin sürekli olarak kontroller yapacağını söyleyerek, "Maç sonrası galip gelmemiz durumunda tüm ekipler sokakta ve caddelerde olacak. Vatandaşlardan mahallerinde eğer bir silahlı maganda görürlerse 155'i aramalarını istiyoruz" dedi.

İzinli polisler ihbar edecek
* SAMSUN:
Emniyet Müdürü Mustafa İlhan izinleri kaldırdıklarını söyleyerek, "İzinli ve raporlu olan bin polisimiz evlerinin bulunduğu sokak ya da caddelerde ihbarcı görevi yapacak ve magandaları bildirecek" diye konuştu.