kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şekerli içecekler gut riskini artırıyor

Sağlık Düşüncesi Dergisi'nde yayımlanan bir araştırmaya göre; şeker ve fruktozla tatlandırılmış meşrubatlar gut riskini arttırıyor. Çalışma daha önce gut öyküsü bulunmayan 44 bin erkeğin 12 yıl izlenmesi ile gerçekleştirildi. 12 yıl içinde 755 gut vakası ortaya çıktı. Şekerli meşrubat tüketimi ile gut riski arasında ilişki olduğu saptandı. Günde bir bardak şekerli meşrubat içenlerin gut olma riski, ayda bir bardaktan az içenlere göre çok daha fazla.