Şekerli içecekler gut riskini artırıyor
Sağlık Düşüncesi Dergisi'nde yayımlanan bir araştırmaya göre; şeker ve fruktozla tatlandırılmış meşrubatlar gut riskini arttırıyor. Çalışma daha önce gut öyküsü bulunmayan 44 bin erkeğin 12 yıl izlenmesi ile gerçekleştirildi. 12 yıl içinde 755 gut vakası ortaya çıktı. Şekerli meşrubat tüketimi ile gut riski arasında ilişki olduğu saptandı. Günde bir bardak şekerli meşrubat içenlerin gut olma riski, ayda bir bardaktan az içenlere göre çok daha fazla.
Yayın tarihi: 25 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/25/gny/haber,0CF7E7E7E3D143E9AF1BE0E60CA27E80.html
Tüm hakları saklıdır.