Ihlamur çiçeği çayı: Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonda faydalıdır. Kaynatmadan sıcak suyla hazırlanması gerekir. Terlemeyi başlatır, öksürük ve balgam söktürücü özelliği vardır. Aynı zamanda bağırsakları da yumuşatır.
Adaçayı: Antiseptik özelliği olan adaçayı, öksürüğe iyi geliyor. Boğaz ağrısı, dişeti iltihabı ve bademcik iltihabı için ebegümeci ile birlikte hazırlandığında gargarası çok yararlıdır. Aşırı terleyen kişilere öneriliyor. Hazırlanırken iki dakikadan fazla kaynatılmaması gerekiyor. Bu çayı, hamileler içmemeli.
Papatya çayı: Antiseptik özelliği var. Dişetlerine iyi geliyor. Adet döneminde kullanılması faydalı. Farenjite karşı oldukça etkili.
Kuşburnu çayı: Bol C vitamini içeriyor. İdrar yolları, böbrek taşı ve kabızlık için son derece faydalı.
Rezene çayı: Sindirimi kolaylaştırıyor. Reflüyü azaltıyor. Tansiyonu düşürüyor. Ayrıca gaz giderici ve iştah açıcı özelliği var. Migreni olanlar için de oldukça rahatlatıcı bir etkisi bulunuyor.
Isırgan çayı: İdrar söktürücü özelliği var. İltihaplara iyi geliyor. Prostat için faydalı. Kaynamış ısırgan suyu, saçlara canlılık veriyor. Tüketiminde aşırıya kaçıldığında, vücut su kaybediyor.
Sinameki çayı: Kabızlığı giderir. Sık içilirse, bağırsaklara zararı dokunabilir.
Yayın tarihi: 18 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/18/gny/haber,C124D9CF70104DAE8E0AEC1082FE24D1.html
Tüm hakları saklıdır.