kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Necmettin Erbakan

Erbakan'ın affına AKP, MHP ve DTP'den destek

ANKA
Erbakan'ın, kapatılan RP'nin kayıp trilyonuyla ilgili davadan aldığı cezanın affı için, Cumhurbaşkanı Gül'e yapılan başvuru dilekçesine üç parti destek verdi. CHP ise karşı çıktı..
Kapatılan Refah Partisi'nin (RP) son genel başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın, kayıp trilyon davasından aldığı cezanın affı için Cumhurbaşkanı Gül'e yazılan dilekçe siyasilerin de gündeminde. AKP, MHP ve DTP temsilcileri affa sıcak bakarken, CHP karşı çıktı. AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Erbakan'ın, kayıp trilyon ile ilgili aldığı cezanın, sağlık ve yaş durumuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı makamından istediği "af" talebinin yerine getirilmesi gerektiğini savunurken, bu yetkinin Cumhurbaşkanı'nın takdirinde olduğunu da hatırlattı. Ergün, "İlgili mahkemelerin vereceği kararla, sağlık şartları ve yaşlılık durumu göz önüne alındığında son derece olağan karşılanmalı. Üstelik başbakanlık yapmış birisi" dedi.

MHP: BUNU İSTEMEZDİK
MHP Genel Başkan Yardımcı Faruk Bal ise, Cumhurbaşkanı'nın, hasta ve yaşlı kişilerin işlediği suçların "affetme" yetkisine sahip olduğunu belirterek, "Adli tıptan alınacak raporla affı gerektirecek bir durumu tespit edilirse ve Adalet Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı'na verilmesi durumunda af yetkisi kullanılabilir. İsterdik ki Sayın Erbakan, böyle bir mahkûmiyet kararıyla karşı karşıya kalmasaydı" dedi.

DTP: SİYASİ AYMAZLIK
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, Erbakan'ın düştüğü durumu üzüntüyle karşıladığını ve bu durumdan, eski mesai arkadaşlarının vicdanen rahatsız olmaları gerektiğini savundu. Kaplan, "Parayı şahsı için kullandığını sanmıyorum. Parti için kullanmış. Sağlık durumu ortada, insani açıdan da bakmak lazım" diye değerlendirdi.