Enginar kolesterol ve romatizmanın ilacı
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Vedat Şeniz, enginarın besin değerinin çok yüksek olduğunu, ayrıca yüksek düzeyde karbonhidrat ve protein içerdiğini söyledi. Enginarın kalsiyum, magnezyum, manganez ve fosfor ile birlikte A, D, D2, B6 ve C vitaminleri içerdiğini belirten Şeniz, şöyle konuştu: Enginarda bulunan 'ciarin' isimli madde karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Romatizma, üre, kolesterol ve damar sertliğine de iyi gelir. Sebze olarak yenmesinin yanı sıra yapraklarının suyunun kaynatılarak içilmesi de faydalıdır.
Yayın tarihi: 16 Haziran 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/16/gny/haber,A99B95842E284FF6AAEE4BF114918528.html
Tüm hakları saklıdır.