Şu an
15 Haziran 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
15 Haziran 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Şef Maximilian Thomae
Başrolde zeytinyağı
Bir akşam yemeği mönüsünde dokuz farklı zeytinyağı... Şef Maximilian Thomae, Ege'ye özgü malzemeler ve değişik zeytinyağları ile çok farklı bir mönü hazırladı.. Hey gidi günler!.. Biz vaktiyle zeytinyağının hangi bölgeden, ne cins ağacın zeytininden sıkıldığını, sızma mı, yoksa erken hasat mı ...
Yaşam dosyaları
Babalar Günü
Bu pazar Babalar Günü......
Uzun yaşamanın sırları
Dünyaca ünlü cerrah Prof....
Kanserden ölüm yok
Dünya Sağlık Örgütü kanser vakalarının artacağına dair uyarılarda bulunuyor. Ama hemen panik olmayın, dünyada binlerce merkezde korkularımızı hafifletecek buluşlar yapılıyor....
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Anadolu mutfağına gönül vermiş, biri İstanbullu diğeri Tokatlı iki işletmecinin elbirliğiyle oluşan Kiva Han, Galata'da hem İstanbullulara hem de turistlere geleneksel Anadolu yemeklerini yozlaştırmadan ama modern bir sunumla sevdiriyor. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Türk şaraplarının yıllanmaya uygun olmadığı söylenir. Geçtiğimiz ay yapılan bir tadımda iki büyük Türk şarap üreticisinin 1940'lardan 2000'lere uzanan zaman diliminde yaptıkları şaraplar tadıldı. Bunların önemli bölümünün web sitelerinden satılmaya başlandığı müjdelendi. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Türkiye'nin en yaşlı şarabını tattık Kırmızı şarapların tadımına Doluca'nın bugünkü ismi Kav, eski adıyla Özel Kav'ının 97'siyle başladık. Şarap inişe geçmişti. Ancak 2000 rekoltesi bugün de olağanüstüydü. İlk çıktığında aşırı tanenli olan bu şarap zaman içinde yumuşamış, zarifleşmiş, dengeye ...
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Roze şarabı nasıl bilirsiniz? Hafif bir kadın içkisi olarak mı? Yoksa pembe renkli bir içki olarak mı? Kırmızı ile beyazın arasında kalan pembe şaraplara birçok Türk erkeği renginden ötürü burun kıvırsa da, bu şarabın popülaritesi dünyada her geçen gün artıyor. ...
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Safranbolu'da yapılan üç günlük Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Bartın illerinin yemekleri tadıldı. Şenliğe katılanların ortak isteği, yerel yemeklerimizin korunması için çaba gösterilmesi oldu. Anadolumuzda şenlik, şölen denince akla önce yemek gelir. ...
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Hayatını değişik tatlar yaratmaya adamış, New York Times gazetesi tarafından Amerika'nın en iyi şefi olarak lanse edilen Grant Achatz, dil kanserine yakalanınca kendini tatsız ve çekilmez bir hayatın içinde buldu. ...
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Uzmanlar "Tereyağı yararlı mı, zararlı mı; yumurta kolesterol deposu mu yoksa değil mi?" diye tartışa dursun, en güzel yorumu daha 16. yüzyılda Montaigne, Denemeler adlı kitabında yapmış: "Seve seve, iştahla yaptığım hiçbir şeyden zarar görmem...". ...
Enginar kraliçelere layık
Dolması, taze baklalısı... Kraliçe Elizabeth'in üç günlük Türkiye ziyareti sırasında iki öğünde kendini gösteren enginar, Batı dünyasında kral ve kraliçelerin sebzesi olarak biliniyor. Kraliçe Elizabeth de ülkemize gelen milyonlarca turist gibi, kendisine sunulan yemeklerin planlanmasındaki ...
Restoranlarım benim fantezilerim
New York'un ünlü restoranı Spice Market, İstanbul'da yeni bir şube açtı. Fransız şef Jean-Georges Vongerichten'in sahibi olduğu mekânda, füzyon mutfağının örnekleri bulunuyor. Açtığı restoranlarda fantezilerini gerçekleştirdiğini söyleyen şef Jean-Georges Vongerichten, Türk yemeklerinden en çok ...
Safran altın değerinde
Pilava, tavuğa, zerdeye lezzet ve renk katan safran ülkemizde yeterince ilgi görmüyor. Safranbolu'da yeniden canlandırılmaya çalışılan ve gramı 50-60 YTL'den satılan safran, bugün hâlâ dünyanın en pahalı baharatları arasında ilk sıralarda. ...
Diğer Gurme Haberleri
Pirincin yeri dolmaz
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
Açlık gelince, gurmelik biter
İstanbul'da yemek turizmi
Amatör şarapçılar artık özgür
Bir 'şişman ördek' masalı
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yenidünya kebabına hazırlanın
Yazarlar
AHMET ÖRS
Başrolde zeytinyağı
Bir akşam yemeği mönüsünde dokuz farklı zeytinyağı... ...
Öncel Öziçer
Gülse Birsel
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Yaşama Dair
En devrimci giysi: Mayo
62 yıllık tarihi boyunca en çekici ve çarpıcı giysi olan mayo, kimine göre müstehcen kimine göreyse özgürlük ama sonuç ...
Bebek büyütmenin altın kuralları
Yeni doğum yapan ve çocuk yetiştiren birçok annenin merak ettiklerini, çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. ...
Onlar, 'güneş sevmez'ler!
Bronz ten artık 'vurdumduymazlığın' işareti. Yeni akım ise güneşlenmemek, bütün bir yıl boyunca beyaz ama 'sağlıklı' ...
Teknoloji
Dijital fotoğraf makinesi satışı durgunluğa rağmen % 40 arttı
Dijital fotoğraf makinelerinin kullanımı artıyor. Bu yılın ilk ayında satışlar geçen yıla göre yüzde 40 artarak 100 bin ...
Yahoo, Microsoft ile köprüleri attı
Amerikan internet grubu Yahoo, yazılım firması Microsoft'un tamamen ya da kısmen satın alma önerisini kesinlikle ...
iPhone 3G yıl sonu Türkiye'de
Vodafone Türkiye'de iPhone satışı için anlaşma yapsa da bu anlaşmanın Vodafone'a özel olacağı belli değil. ...