kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İmza törenine, Kadir Topbaş ve Avrupa Yatırım Bankası Komite Üyesi Matthias Ahnen'in yanı sıra Bakan Mehmet Şimşek de katıldı.

Topbaş: İDO ve İgdaş'ın özelleştirmeleri yerel seçimden sonraya kaldı

İBB Başkanı Topbaş, İDO ve İgdaş'ın satışından yaklaşık 10 milyar dolar gelir beklediklerini söyledi..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, İDO ve İGDAŞ'ın özelleştirmesinin belediye seçimleri sonrasına kaldığını söyledi. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Topbaş, bu iki şirketin satışından 10 milyar dolar gelir beklediklerini ifade etti. Topbaş, İSPARK ve KİPTAŞ'ı da yine seçim sonrasında halka arz etmeyi planladıklarını belirtti. Kadıköy-Kartal raylı ulaşım sistemini metroya çevirdiklerini kaydeden Topbaş, bu projenin 30 ay sonra biteceğini kaydetti. Topbaş, bu yıl ulaştırmaya 5-6 milyar YTL yatıracaklarını da sözlerine ekledi. Bu arada, İBB, Avrupa Yatırım Bankası ve uluslararası yatırım kuruluşlarından, metro yatırımlarında kullanılmak üzere 1 milyar 571 milyon Euro'luk kredi sağladı. Buna göre, 4. Levent-Ayazağa-Hacı Osman, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy ve Kadıköy-Kartal Metro Projeleri için sağlanan kredinin 700 milyon Euro'su Avrupa Yatırım Bankası'ndan temin edildi. Kredinin imza töreninde verilen bilgilere göre, kredinin kullanılacağı projeler ve detayları şöyle:

* 4. Levent-Ayazağa-Hacıosman Metro Projesi: 12.7 km. uzunluğundaki proje, 316 milyon Euro bedelle ihale edildi. Proje, Alarko ve Makyol ortaklığı tarafından yapılacak.

* Kadıköy-Kartal Metro Projesi: 751 milyon Euro bedelle ihale edildi. 21.7 km uzunluğunda. Astaldi+Gülermak+ Makyol İş Ortaklığı tarafından yapılacak. .

* Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Projesi: Henüz ihalesi tamamlanmayan ve 19.6 km uzunluğunda olan projenin bedeli yaklaşık olarak 1.063 milyar Euro olarak hesaplandı.